IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Американската икономика се справя добре въпреки „разрушителния“ Фед

Американският президент написа в Twitter, че търговските споразумения с Китай, Канада и Мексико се движат добре, а инфлацията е ниска или липсва

18:16 | 04.04.19 г. 3
<p>
	Американският президент Доналд Тръмп. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп заяви в сряда, че икономиката на страната е в добра форма, въпреки ненужните и разрушителни действия, предприети от централна банка, съобщава Bloomberg.

Тръмп написа в Twitter, че търговските споразумения с Китай, Канада и Мексико се движат добре, инфлацията е ниска или липсва, а оптимизмът в САЩ е много висок.

Последния коментар на американския президент е поредният след поредица от жестоки критики към Федералния резерв през миналата година.

През март централна банка на САЩ се отказа от намеренията си за увеличаване на лихвените проценти през тази година, след като забавянето на световния растеж засегна и американската икономика. И докато финансовата институция и отделни икономисти посочиха, че очакват темповете на разширяване в САЩ да се охладят спрямо миналогодишния растеж от 3%, то Тръмп посочи, че не иска забавяне.

Миналата седмица съветникът на Белия дом по икономическите въпроси Лари Къдлоу призова Фед да намали лихвите с половин процентен пункт. Този призив беше последван от подобен от страна на Стивън Мур, който се очаква да бъде номиниран за място в Управителния съвет на Федералния резерв.

Че американската икономика е в добра форма показаха и последните данни за броя на заявленията при безработица, които са най-ниското си ниво от 1969 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 4 години
нормално да се меси, все пак е един от най некадърните им президенти в цялата история
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 4
ABBA
преди 4 години
Какви процеси са текли преди Първата и Втората световни войни?Отток на капитали в 2-те посоки.Вижте Евростат:огромни потоци от САШ към ЕС и от ЕС към САЩ......Авроатлантическа солидарност р'ъй лее........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 4
lyusien
преди 4 години
Това е първия американски президент които се намесва така директно в работата на ФЕД Може би инфлацията е ниска защото ФЕД увеличи лихвите до неутрално ниво
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още