IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блокчейн технологията може да подобри процесите в здравеопазването

В момента се работи по проект, който да даде възможност на лекарите да имат по-бърз достъп до медицинската история на пациентите

20:52 | 04.04.19 г. 2
Блокчейн технологията може да подобри процесите в здравеопазването

Блокчейн технологията е в сравнително ранен етап на развитие. Тя обаче има множество приложения, като подобряването на процесите в сектора на здравеопазването е едно от основните сред тях. Това каза Ричард Шиби, директор блокчейн иновации, Aryxe Group, в интервю за репортера на Bloomberg TV Bulgaria Хюлия Айваз от конференцията "Tech of Tomorrow 2019" на Клуб Investor. 

“Когато пациент реши да смени лекаря си например, той се оказва в ситуация, в която различните болници нямат историята на заболяването му, защото информацията е фрагментирана. В момента се работи по много проекти, които да преодолеят този проблем и да се даде възможност на лекарите да имат по-бърз достъп до медицинската история на пациентите“, коментира той.

Шиби обясни и развитието на криптовалутите, като се спря основно на биткойн, който стана синоним на блокчейн технологията.

„Работи се в насока промяна на тази представа... Преди няколко години имаше само биткойн, етериум и още няколко криптовалути. В момента те са далеч повече, има и множество нови проекти, свързани с блокчейн. Биткоин беше просто първото приложение на технологията“, каза още Ричард Шиби.

Повече от разговора вижте във видео материала. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 4 години
хахахаха, истински пророк съм ! Вчера се шегувах като го писах това :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още