IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трима са кандидат-купувачите за офис проектите на NEPI Rockastle в Румъния

Общият портфейл от офис площи на южноафриканския фонд в северната ни съседка се оценява на 380 млн. евро

12:45 | 05.04.19 г. 1
<p>
	Офис сградата на NEPI Rockastle в Клуж-Напока.&nbsp;<em>Снимка: Facebook</em></p>

Офис сградата на NEPI Rockastle в Клуж-Напока. Снимка: Facebook

Листнатият на борсата в Йоханесбург фонд за инвестиции в недвижими имоти NEPI Rockastle, който е най-големият инвеститор в имоти в Румъния по размер на активите в портфейла си, вече е получил оферти за пет от офис проектите си в Букурещ, Клуж-Напока и Тимишоара, съобщава румънското издание Profit.ro.

Фондът реши да ги продаде, за да се съсредоточи върху пазара на търговски площи. Портфейлът от офис площи на NEPI в Румъния се оценява на 380 млн. евро.

Сред потенциалните купувачи на офис проектите на компанията са собствениците на веригата Dedeman DIY Адриан и Драгос Павал, инвестиционният фонд Globalworth и румънският милиардер Йон Тириач.

В най-напреднал стадий са преговорите за офис проекта в Клуж-Напока, оценяван на над 120 млн. евро. Кандидати за придобиването му са братята Павал и Йон Тириач. NEPI Rockcastle разработи проекта под формата на партньорство с местния предприемач Овидиу Сандор при равно разпределение на дяловeте – 50:50. Това е и най-скъпият актив в пакета от офис проекти, обявени за продажба.

Следващият е Бизнес парк Флореаска в северната част на Букурещ, оценяван на 108 млн. евро.

Другите проекти, обявени за продажба, са Градският бизнес център в Тимишоара, The Lakeview и Victoriei Office в Букурещ.

Припомняме, че в България NEPI Rockastle е собственик на софийските молове Paradise Center и Serdika Center, с които се сдоби в края на 2017 г. Освен това фондът инвестира 150 млн. евро в изграждането на нов търговски център в Пловдив, който се очаква да отвори врати през 2020 г.

Общата стойност на притежаваните от NEPI имоти в Централна и Източна Европа достигна 5,9 млрд. евро към края на 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
nobody
преди 5 години
Проектът в Пловдив не е започнал и няма как да отвори през 2020. Проверявайте, какво пишете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още