IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon подготвя конкурент на слушалките AirPods на Apple?

Очаква се те да работят с Alexa

17:41 | 05.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	AirPods на Apple. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

AirPods на Apple. Снимка: Архив Ройтерс

Amazon се подготвя да пусне нови слушалки през втората половина на годината. Идеята е те да се конкурират с AirPods на Apple, пише Bloomberg.

Американският интернет гигант, ръководен от Джеф Безос, напоследък прави все по-агресивни стъпки в хардуерния бизнес, особено с продукти, в които вгражда гласовия асистент Alexa.

През септември миналата година компанията обяви 15 нови такива продукта, включително микровълнова печка.

Очаква се слушалките на Amazon да позволят на хората да говорят с Alexa.

AirPods на Apple дават възможност за разговори със Siri и даването на заявки – от това да пусне дадена песен до това да каже каква е прогнозата за времето.

Най-новата версия на AirPods, която беше пусната на пазара през март тази година, улеснява хората в работата със Siri.

Други продукти, като новите слушалки Galaxy Buds на Samsung, също позволяват разговор с умен асистент – Google Assistant. Bose пък вече продава модел слушалки с вградена Alexa. Става дума за QC 35 II.

Достъпът до Alexa може да бъде по-привлекателен за хората, отколкото този до Siri, тъй като Alexa може да прави поръчки на храна от Amazon и дори предоставя подробности за това кога ще пристигне тя. Освен това екосистемата на Amazon е по-отворена от тази на Apple, което означава, че хората могат да ползват Alexa за слушането на различни музикални услуги, включително Pandora, Spotify, Apple Music и Amazon Music.

Според статията на Bloomberg слушалките на Amazon ще изглеждат по подобен на AirPods начин и ще се зареждат през специален калъф.

Amazon не е открита за коментар по въпроса.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още