IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайските валутни резерви се повишават за пети пореден месец през март

Златните запаси обаче бележат леко понижение до 78, 525 милиарда долара спрямо предходния месец

15:15 | 07.04.19 г. 2
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Валутните резерви на Китай са нараснали за пети пореден месец през март, тъй като засилващият се оптимизъм във връзка с американско-китайското търговско споразумение е компенсирал притесненията за забавящия се икономически растеж, предаде Ройтерс.

Китайските резерви, които са най-големите в света, са се повишили с 9 милиарда долара през март до 3,099 трилиона долара, сочат представените днес данни на централната банка. Икономистите, анкетирани от Ройтерс, очакваха резервите да нараснат с 5 милиарда долара до 3,095 трилиона долара.

Юанът поевтиня с 5,3 на сто спрямо долара миналата година, тъй като търговските отношения със САЩ се влошиха и китайската икономика се забавя. Курсът на юана обаче се възстанови с над 2 на сто досега през 2019 година заради надеждите, че Вашингтон и Пекин ще постигнат споразумение, което ще сложи край на търговската им война.

През март юанът поевтиня с 0,2 на сто спрямо долара заради укрепването на зелената валута. Доларът поскъпна с един процент спрямо кошницата от основни валути.

Американските и китайските преговарящи приключиха последния си кръг търговски преговори в петък и се планира да възобновят дискусиите идната седмица.

Златните резерви на Китай бележат леко понижение до 78, 525 милиарда долара спрямо 79,498 милиарда долара в края на февруари.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 11 rate down comment 12
ABBA
преди 5 години
Вкратце: Световното Политбюро т.нар. Банка за международни разплащания в Базел, ръководена от Бернард Барух, която е собственик на МВФ, на 29 март са върнали на златото статута на първокласен банков актив /досега третокласен/, което означава ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО ПРИКЛЮЧВАНЕ С ДОЛАРА КАТО СВЕТОВНА ВАЛУТА. Още наесен се очаква цената на златото за тройунция да се удвои до над 2000$, което пък означава драстично поскъпване на нефта респ. пълен крах за нефтените и доларовите икономики, начело с американската и т.н. САЩ ще ги поливат със студена вода като аварирал ядрен реактор, а светът влиза в пистата на най-глобалните трансформации за последните няколко столетия. РЕВОЛЮЦИЯТА, ЗА КОЯТО ТОЛКОВА ДЪЛГО ГОВОРЕХА ТЕЗИ, КОИТО Я ОЧАКВАХА И ТЕЗИ, КОИТО СЕ СТРАХУВАХА ОТ НЕЯ, ВЕЧЕ ЗАПОЧНА. Затегнете коланите и не пушете, командирът и екипажа ви пожелават приятен полет.............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 10
ABBA
преди 5 години
Въздържам се от Тиквестор, ама тук няма да прочетете това:Базел-3: Революция, която отново никой не забеляза(.....И напразно, защото светът се промени толкова драстично, че Натан Ротшилд, мачкайки шапката си в ръце, се качи на бронирания си Ролс Ройс и извика от него към цялата Вселена: Другари! Световната революция, за чиято нужда толкова дълго говореха революционерите, свърши!. И той е напълно прав. Просто резултатите от революцията ще се осъществяват бавно и затова са невидими за обществото. Но последиците, въпреки това, скоро ще се видят абсолютно от всички, чак до последния лавкаджия, който дори не иска да се научи как да управлява държавата.....)https://bultimes.com/%d0%b1%d0%b0%d0%b7%d0%b5%d0%bb-3-%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%8e%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%ba%d0%be%d1%8f%d1%82%d0%be-%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b9-%d0%bd/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още