IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat „чисти“ имиджа си с помощта на Tesla

Двете компании ще си партнират, за да може италианско-американският концерн да изпълни новите по-строги правила на ЕС за вредните емисии

16:07 | 08.04.19 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Автомобилният концерн Fiat Chrysler планира да си партнира с американския конкурент Tesla, за да изпълни новите по-строги правила на Европейския съюз за отделянето на вредни емисии във въздуха. Споразумението предвижда производителят на електромобили да получи милиони долара, предава Bloomberg.

Според строгите европейски регулации, които влизат в сила от 2021 г., Fiat може да бъде глобена с 2 млрд евро през 2020 г. и 2021 г., твърди анализаторът във финансовата компания Jefferies Филип Хучос.

„Партньорството с Tesla ще ни позволи да свием разходите си“, се посочва в официална позиция на Fiat Chrysler.

Към момента италиано-американският производител на автомобили изостава с изпълняването на новите стандарти. Плащанията за Tesla, чиито електромобили не отделят въглероден диоксид, може да достигнат до над 500 млн. евро, съобщават от Jefferies.

Акциите на Fiat поскъпнаха с 1,5% на борсата в Милано тази сутрин. „Основната цел е да намерим най-ефективния вариант с ниски разходи, чрез който да ограничим парниковите газове“, пише още в позицията на Fiat.

Кога е сформирано партньорството и какво предвижда още то вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още