IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анета де ла Мар-Икономова: Властта на Мадуро е много стабилна

Преподавателят в университета в Богота заяви, че вече е започнало делото срещу лидера на опозицията за държавна измама

22:32 | 08.04.19 г. 4
<p>
	Д-р Анета де ла Мар-Икономова, преподавател в университета в Богота. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Д-р Анета де ла Мар-Икономова, преподавател в университета в Богота. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

„Случват се много неща и част от тях вече показват нов период в развитието на кризата. Този нов период показва, че властта на Мадуро е много стабилна". Това заяви д-р Анета де ла Мар-Икономова, преподавател в университета в Богота, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria

Икономова добави, че през февруари Николас Мадуро е дал три интервюта, в които не е ставало дума за слизане от власт, а по-скоро за продължаване на режима.

„Поддържането на режима първо на Чавес, а сега на Мадуро, граничи с фанатизъм, който е свързан с един култ на личността. Има малки параклиси с образа на Уго Чавес и хора, които няма какво да ядат, отиват и се молят на Уго Чавес да им помогне в тази ситуация. И в същото време имаме общество, което е в такава криза, много нервно общество, всички са нервни във Венецуела. До този момент Гуайдо все още не е направил нов ход, в който да докаже своята сила. Трябва да изчакаме да видим дали ще има такъв ход“, смята д-р Икономова. Тя потвърди, че вече е започнало делото срещу лидера на опозицията за държавна измама.

„Няма да се разреши кризата на ниво Гуайдо – Мадуро. Нещата минаха на международен план, афектирани са и съседни държави на Венецуела. В Колумбия се получи писмо от долната камара на „Дума“ в Русия, която казва, че Колумбия няма право да подкрепя интервенция за влизането във Венецуела и това предизвика тотална криза в колумбийската държава. Има натиск не само върху Гуайдо да намали влиянието си, но и върху държави, които са т. нар. група „Лима“, които са най-активните за разрешаването на проблема“, каза гостът.

Д-р Анета де ла Мар-Икономова заяви, че Германия се е отказала да подкрепя Хуан Гуайдо под вътрешен натиск.

„Няма нито една държава на американския северен и южен континент, в който този момент да мисли за интервенция. Това, че идва Русия със самолетите, е отговор на действията на самия Мадуро, който се уплаши през януари кой е Гуайдо и защо толкова бързо получава подкрепа. Мадуро каза „Това е конспирация“, но потърси помощ. Кой може да помогне за тази ситуация – единствената голяма, силна държава, която има специални отношение с Венецуела“, смята Икономова. Тя коментира, че няма да е лесно за управляващите да премахнат Гуайдо, но е сигурна, че ще го притиснат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 12 rate down comment 4
tisia
преди 4 години
...да, разпиляни. Затова американчетата бегат от Сирия и така са се забързали, че и от Либия събратята си забраха. Въпроса е къде ще се спрат. Говори се и за вече ненужното НАТО. ......наритаха ги и разгеле проумяха , че времена когато можеха да бомбят други държави и да лочат безнаказано от ресурсите им са безвъзвратно отминали!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 18
zelka007
преди 4 години
като изключим 150-200 вагнеровци разпиляни като на компютърна игра в сирия винаги се избягва пряк конфликт . имат си офицери за свръзка и в двата щаба . меренето на (цензура) е за вътрешнополитическа употреба и в двете държави ... а на мадуро дните са му преброени ... про.ста.ци на власт по света колкото искаш , на никой не му пречат , щом народа си ги харесва и си ги избира , да си му ядат (цензура) . проблемите за про.ста.ците започват след като си повярват и започнат да нареждат световния ред и да настъпват големите играчи по мазолите ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 16
korn
преди 4 години
Много си прав.Поредната война която се води между САЩ и Русия на територията на друга държава от което ще пострада местното население.Тези две велики сили никога не водят пряка война по между си в която да измира собственото им население.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 17
Sakamano
преди 4 години
С други думи, ду*е да им е яко на венецуелците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още