IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley занижава очакванията си към Tesla

Банката сивва прогнозите за редица ключови финансови показатели, включително за приходите, печалбата, паричния поток и брутните маржове

10:07 | 09.04.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американската инвестиционна банка Morgan Stanley значително сви очакванията си за Tesla в понеделник, заявявайки, че очаква автомобилопроизводителят да достави по-малко превозни средства през 2019 г., особено от скъпия седан Model S и спортния Model X.

Анализаторът на Morgan Stanley Адам Джонас понижи целевата си цена за Tesla от 260 до 240 долара за акция и намали прогнозите за редица ключови финансови показатели, включително за приходите, печалбата, паричния поток и брутните маржове, след като компанията отчете разочароващи доставки за първото тримесечие през миналата седмица. Джонас поддържа еквивалента на неутрален рейтинг за акциите.

Акциите на Tesla поскъпнаха с близо 1% в понеделник, но загубиха повече от 17% от стойността си от началото на годината.

Освен спадащите доставки, негативните настроения около акциите на Tesla също биха могли да навредят на сегашния бизнес на компанията, каза Джонас.

„Ние сме все по-загрижени за въздействието, което опасенията за финансовата мощ на Tesla и перспективата за ликвидността могат потенциално да окажат върху морала на служителите, възприятията на клиентите и позицията на ключови заинтересовани страни и доставчици", каза той.

Сега Джонас очаква Tesla да достави 344 000 автомобила през 2019 г., което е в най-ниския диапазон на очакванията на ръководството на Tesla и е под предишната прогноза на Джонас за 362 000 единици. Той очаква Tesla да достави средно 14 800 модела S и X за тримесечието и 287 500 седана Model 3 за годината.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
lyusien
преди 5 години
Tesla she dostavi nad 400 K avtomobila pres 2019 Vapreki prognosite na M S
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още