IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ: Кметът на Созопол подаде оставка. Рейзи отрече*

Панайот Рейзи ще се оттегли от поста председател на общинската организация на ГЕРБ в Созопол и като член на партията

12:19 | 09.04.19 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Панайот Рейзи (вторият от дясно наляво). <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Панайот Рейзи (вторият от дясно наляво). Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка. Решението Рейзи е съобщил в присъствието на министър-председателя на България Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

Освен от кметския пост, Рейзи подава оставка и като член на ГЕРБ. Това свое решение той е аргументирал с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него.

Панайот Рейзи посочва, че с този свой личен акт иска отново да покаже високия морален стандарт в ГЕРБ, според който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и местната власт напускат своите постове дори само заради съмнения за нарушения на закона.

Панайот Рейзи не е подал оставка като кмет на Созопол и няма намерение да прави това. В близките дни той ще се оттегли от поста председател на общинската организация на ГЕРБ в Созопол и като член на партията. Това информира за БТА Петя Димитрова от пресслужбата на морската община. Тя обясни, че оставка от поста кмет не става в политическа централа, а само пред Общинската избирателна комисия. По думите на Димитрова най-вероятно е станало някакво недоразумение при изнесената първоначална информация от централата на партията.

Вчера специализираният съд отстрани от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи и счетоводителката на общината Златка Мусева. Двамата са обвиняеми в присвояване на 2 милиона лева от общината. Рейзи обжалва отстраняването си от длъжност като кмет, като се очаква съдът да се произнесе на 16-ти април. Общинският съвет в Созопол ще решава кой да изпълнява временно длъжността кмет на морския град до местните избори, ако жалбата на Рейзи бъде отхвърлена от съда.

Панайот Рейзи бе привлечен под наказателна отговорност на 11 март т.г., за това, че в периода 2014-2017 г. , в качеството си на длъжностно лице и в съучастие с друго длъжностно лице от община Созопол, е присвоил 1 989 474,08 лв. собственост на Община Созопол, поверени му да ги управлява. Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на вече бившия кмет за извършено от него длъжностно присвояване в особено големи размери.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 1
abc
преди 5 години
Панайот Рейзи не подава оставка като кмет на Созопол, както обяви ГЕРБ.http://bnr.bg/post/101104427/kmetat-na-sozopol-podade-ostavka-veche-ne-e-chlen-i-na-gepbХаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
male4ko
преди 5 години
*** до ***, мила моя майнольо...И това няма да ви спаси Герб, мнооого станаха издънките...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още