IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Orbis ще открие първия си за София хотел ibis Styles през 2021 г.

В България полската верига има 2 хотела - Novotel Sofia и ibis Sofia, като тази година планира да открие и своя първи хотел в Пловдив

15:40 | 09.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Orbis ще открие първия си за София хотел ibis Styles през 2021 г.

Полската хотелска верига Orbis Hotel Group ще отвори нов хотел в София след 2 години. Веригата започва разширяване на мрежата си в България, като подписа споразумение за управление на първия у нас хотел от бранда ibis Styles, съобщава компанията.

„ibis Styles Sofia City ще предложи 116 стаи и ще посрещне първите си гости през 2021 година... Този хотел ще повиши стандартите за качество в българския ваканционен и бизнес туризъм и ще подпомогне местната икономика със значителна инвестиция и нови работни места“, коментира Радина Стоянова, проджект мениджър на хотела.

Хотелът ще бъде разположен в мултифункционална сграда, съчетаваща хотелска част, офисно пространство и конферентни услуги със зала за събития и срещи за над 300 души.

„Ibis Styles Sofia City ще бъде в новата, динамична част на София, където времето е един от най-ценните активи за бизнеса – на бул. „Цариградско шосе“, в близост до Sofia Tech Park, The Mall и летище София, и на няколко минути от центъра на града. Ето защо часовниците ще бъдат основната тема за интериорния дизайн на този нов модерен хотел“, казва Радина Стоянова.

„Orbis – със своя стратегически инвеститор Accor, е водеща хотелска група в Източна Европа и пристигането на ibis Styles в София потвърждава нашата стратегия за динамично развитие в Югоизточна Европа. За нас е чест, че местен реномиран инвеститор реши да стане партньор на Accor за този проект. Ibis Styles е наложил се хотелски бранд, който отчита 20% над средните стойности по отношение на премиум възприемането на марката“, казва Франк Реул, ръководител на отдел „Развитие“ на Orbis Hotel Group и Accor за Източна Европа. 

Припомняме, че през 2015 г. Orbis  подписа споразумение с френската верига Accor да поеме 46 от нейните хотели в региона на Централна и Източна Европа, както и да придобие и ексклузивните права над лицензите за марките на веригата. В България първоначално веригата стъпи с хотела си под бранда Novotel, който също се намира на Цариградско шосе в София, както и с Ibis в близост до Терминал 1 на столичното летище. Брандът на Accor – ibis Styles формира мрежа от почти 470 обекта в цял свят.

Тази година веригата планира да открие и своя първи хотел в гр. Пловдив – луксозния бутиков хотел MGallery by Sofitel.

Orbis Hotel Group е най-голямата хотелска верига в Полша и Източна Европа. Orbis има 133 хотела и е ексклузивен лицензодател на всички марки на AccorHotels в 16 страни – Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения. Мрежата разполага с почти 21 000 стаи за настаняване. Хотелите са под марките Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles и ibis budget. Тези брандове осигуряват качество на услугите в различните категории – от луксозни 5-звездни до бюджетни хотели 1 звезда. Стратегически партньор на Orbis е Accor -  хотелски оператор с близо 4800 хотелa, курортa и резиденции в 100 държави. Accor SA е листван на фондовата борса Euronext Paris и се търгува в САЩ на OTC пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още