Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

България не се справя задоволително в осигуряване на адекватен достъп до жилища

Бедните квартали са неурегулирани и без необходимата инфраструктура

   1| 2    
0
 
2
 
12
khao до: Ники Джиков
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
уви не е сарказъм :)
0
 
2
 
11
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Сарказма ти е толкова фин, че трудно се разпознава.
Търсене-предлагане е начина за постигане на достъпни жилища! Ей сега го измислих!
0
 
5
 
10
khao до: doba
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
... и лада, и лада. незабравяй и най важното!
2
 
4
 
9
преди 2 месеца
Държавата, ако е Държава, след първото дете на всяко семейство, плащащо данъци трябва да осигури възможност за жилище.
Моля, ключовете!
При още деца - по-голямо жилище.

Отделно на това - семейно подоходно облагане, включващо намаление/опрощаване на данъците за многодетни семейства.
0
 
16
 
8
nkavrakov1982 до: todor6104
преди 2 месеца
100%вярно..тия дето прптестират срещу застрояването всв едно живевт на отделен остров, ами нали като няма как да се строи, няма да има и развитие, икономиката надолу, тя и без това едвам крета, ами с тези цени на жилищата, на много хора изобщо няма и да им е до деца, и създаване на семейства, липса на детски градини, борба за места, и други извращения. Но си прав, цените на жилищата са такива, защото строителите хранят корупцията, слагат зверски надценки, отделно брокерите надуват цените, банките обират парсата с бонуси за раздадени кредити и накрая всичко се стоварва със страшна сила върху купувачите. Докато купувачите не теглят по една на всички и пазара не се сгромоляса като цени, няма да има оправия.

0
 
17
 
7
преди 2 месеца
Населението в градовете се увеличава, а никой не казва къде ще живее тоя народ. За високо строителство - протести, за разширяване на градовете - пак протести къде е държавата? Ако искаш да строиш на пустееща земя - три години висене пред нечии бюра, плащане под бюрата и накрая солена държавна такса за да ти кажат "тука може да строиш". От там на сетне се навеждаш пред ВиК и енерго. Път трябва сам да си направиш. Ако искаш да строиш на високо има един куп чиновници, на които трябва да раздадеш апартаменти за да имаш строително разрешение и т.н. Половината от цената на жилищата храни политици и чиновници.
5
 
6
 
6
khao до: julian12
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
колко са там? кажи като питаш майка си, помаче мазно :)
1
 
35
 
5
преди 2 месеца
Хайде стига с тия клети обитатели на незаконни и бедни квартали - тоест хъхряшки гета и свърталища !!! Щом са НЕЗАКОННИ, трябва да се приложи ЗАКОНЪТ - и те да се унищожат, като генератор на престъпност и мръсотия, а обитателите им да се накажат съобразно предвиденото по закон, а не да се толерират, задето са нарушители, а не да урегулират и узаконяват !!!

Сиктир вече !!! Хората цял живот ще се гърчат под наем, или ще изплащат кредити, а тия ще се самонастаняват където си поискат, ще крадат ток и вода, че и ще се изкарват нуждаещи се и онеправдани !!! Нормалните хора могат ли така да строят където иска, а ако някой се опита да ги прогони, да искат безплатни жилища? - Фадромите да мачкат, кой не му харесва - да ходи във Франция и там да го настаняват... а не да ги товарят на самолетите и да ни ги връщат. Да не говорим, че по селата има къщи, дето се продават за цена, равна на всевъзможните помощи, дето тия получават за месец-два само, отделно това, че само там има работа, подходяща за индивиди, дето не могат да си напишат и името... ама да копаш не е лесно, нали?

Аман от наглост вече.
0
 
30
 
4
преди 2 месеца
Жилища има за всички. За ГЕРБ, на 600 евро квадрата в жк. Изток, за обикновенните хора на 1500 евро на квадрат.
2
 
16
 
3
julian12 до: mavericos4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
А във Видинската максуда са без пари. Тука има един дето може да те светне.