IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп не е чел доклада на Мълър

Той обвини в "опит за преврат" и "измяна" хората, започнали разследването за конспирация на предизборната му кампания с Русия

18:43 | 10.04.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че нито е виждал, нито е чел доклада от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в американските избори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Не съм чел доклада "Мълър". Не съм виждал доклада "Мълър", заяви Тръмп от градината на Белия дом.

Министърът на правосъдието и главен прокурор Уилям Бар потвърди вчера, че "ще бъде в състояние" да направи обществено достояние доклада "до седмица" след премахване на съдържането, което може да изложи на риск други разследвания, да разкрие поверителни източници или да навреди на репутацията на "периферни" действащи лица.

На изслушване в Конгреса Уилям Бар вчера отказа да каже дали е информирал Белия дом или му е показал доклада, посочва Ройтерс.

Тръмп обвини в "опит за преврат" и "измяна" хората, започнали разследването за конспирация на предизборната му кампания с Русия за повлияване на вота в негова полза.

Президентът заяви, че иска да се разследва откъде е тръгнало федералното разследване. Пред репортери в Белия дом Тръмп го нарече "незаконно разследване", извършено от "мръсни ченгета", отбелязва AP. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
michaelis12
преди 4 години
како има да ве чете ве Тиквесторо нали оня тва каза > "Немеме никва руска намеса и доказателства у изборите" .... Тромпета тва го знае и без да му го каа некой си назначен от немай къде, да търси под вола теле .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
Императорът
преди 4 години
Напълно прав е !!! Сега трябва да намери начин да смачка веднъж завинаги метежниците !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още