IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германските таксиджии протестират срещу отварянето на пазара за Uber

Министерството на транспорта планира от 2020 г. да премахне тежките ограничения, които в момента важат за услуги от типа на предоставяните от Uber

19:52 | 10.04.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Таксиметровите шофьори в около 30 германски града протестират срещу плановете на правителството да разхлаби регулацията в сектора, което ще ги принуди да се конкурират с компании, извършващи превоз на хора с частни автомобили като Uber, предаде DPA.

Германската асоциация за таксиметров превоз и автомобили под наем призова шофьорите в страната да протестират днес, като най-голямото събитие е планирано за Берлин.

Министърът на транспорта и цифровата инфраструктура Андреас Шойер съобщи в Twitter, че ще присъства на протеста в столицата, където няколко хиляди таксита ще карат бавно в колона към Бранденбургската врата. Протести са планирани за Хамбург, Дюселдорф, Висбаден, Щутгарт и Дрезден. 

В Германия има около 250 000 таскиметрови шофьори, според говорител на асоциацията. По думите му няколко хиляди ще се включат в протеста в Берлин.

Министерството на транспорта планира от 2020 година да премахне тежките ограничения, които в момента важат за услуги от типа на предоставяните от Uber, като така ще отвори пазара в този сектор.

Според асоциацията така на много таксиметрови шофьори ще им се наложи да се борят за оцеляване.

В момента Uber работи в Берлин, Мюнхен, Дюселдорф и Франкфурт, но за разлика от други страни, шофьорите на компанията трябва да притежават специален лиценз и не им се разрешава да обединяват пътуващите, т.е. да взимат по няколко души със сходно начало и край на пътуването.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 15 rate down comment 1
takiteasy
преди 4 години
...Хей аз съм таксиметров шофьор...откакто юбер се появи ми се налага да работя втора работа!..Хм, кофти...а къде ти е втората работа?....Амии Юбер.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още