Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Спрете трансфера на пенсионни вноски, призоваха експерти

По-високите вноски ще допринесат за устойчивост на пенсионната система, препоръчаха на конференцията "Многостълбовите пенсионни системи в Европа – ползи и бъдеще"

1
 
5
 
7
преди 1 година
Безсмислено е да си държат хората всички пари само в НОИ, при положение, че има други по- добри оферти. Всеки си има глава на раменете и си решава сам, но какво ще стане ако някой ден тези пари свършат или изчезнат?
7
 
11
 
6
I до: studioaa
преди 1 година
Няма профилна снимка
Аз говоря за пасивни доходи от наеми в продължение на десетки години, ти ми говориш за цени на квадратен метър и поскъпване или поевтиняване на апартаменти...

Какво ме интересува цената на недвижимия имот, инвестицията е направена за пасивен доход от наем. Дали цената на актива ще нараства или спада няма никакво значение, има значение цената на наема!!! Този, който влага пари за наследяеми пасивни доходи от недвижими имоти не се интересува от флуктуацията в цената на недвижимия имот, а от паричния поток, който генерира актива...То влага парите си в нещо, което всеки месец му носи пари, с които да си покрива разходите....И след като умре, доходите му от тази инвестиция ще бъдат наследени от бъдещите поколения.

И САЩ и Германия изсмукват човешки ресурс за да захранват империите си. Там, в тези страни, е идеално да се инвестира в достъпни като цени жилищни блокове, за отдаването им на прииждащите от всички краища на света...

Не бъркай понятията за инвестиции. Аз говоря за пасивни доходи от активи носещи постоянен паричен поток, ти говориш за цената на недвижимите имоти.

Какво те интересува дали цената за машината за пари спада или се качва, щом като всеки месец ти генерира парите, с които да си купуваш храната, плащаш си тока и като знаеш, че и след смъртта ти тази машина ще дава пари (пасивни доходи) и на децата ти, на внуците ти, че дори и на праправнуците ти...
6
 
10
 
5
studioaa до: I
преди 1 година
Пасивните инвестиции почти никога не носят доходи по-високи от инфлацията т.е от реалната инфлация не фалшивите стъкмистики на нси. Какъв е смисъла да да се влагат пари, в нещо, което не само не запазва стойността си, а върви само надолу спрямо например храните, енергията и горивата. Точно такъв актив е жилището за отдаване под наем. За да поскъпнат жилищата 2 пъти за този период токът ще е скочил 8-10 пъти, хлябът ще скочил 4 пъти, а газът поне 6 пъти. Никой не инвестира в жилища надявайки се на добри продажби и печалба, а точно обратното надеждата е да се преперат пари от друга незаконна дейност, да се източват банки и шарани инвеститори на "зелено" и надеждите винаги са свързани с бъдеща инфлация, която ще изтрие дълговете. Шараните обаче забравят, че инфлацията няма да доведе до поскъпване на имотите, а на хляба, лекарствата, бензина и тока и ще срине цената на имота противно на очакванията. През 1997 цената на жилищата беше с около 90% по-ниска отколкото е била през 1980 в $ във всички наши големи градове включително и в района където Цветанов купи от Артекс.
4
 
11
 
4
I до: studioaa
преди 1 година
Няма профилна снимка
Говоря за частен инвестиционен фонд с наследяеми пасивни доходи от достъпни жилища в цели блокове в центъра на големите градове...И инвестиции не само в България, а и по света...

Най-големите фондове, като Блякрок, купуват жилищни блокове с 200-300-400 апартамента и ги отдават под наем...

В момента се влагат стотици милиарди в големи жилищни сгради с много апартаменти...

Цените на жилищата по света са толкова високи, че хората са принудени да живеят под наем....Това е целта...да живеят под наем!

Аз просто наблюдавам тенденции и си мисля за такъв фонд, в който хората да диверсифицират, и да знаят, че инвестициите им ще бъдат наследяеми..

Готов съм да създам един такъв фонд. И да вложа всичките си пари в него...
7
 
16
 
3
studioaa до: I
преди 1 година
Това, което предлагаш е меко казано самоубийствено. Да вложиш парите за пенсии в активи, чиято цена може да върви само в една посока т.е надолу не е особено умно не мислиш ли? Кой ще взема под наем тези апартаменти при положение, че млади хора почти няма - римляните и бежанците ли и с какви пари смятат да си плащат наема? То и сега поне 20% от апратаментите в големите ни градове са празни и често отнема по 6 месеца и дори 1 година да се намерят наематели за много от крайните квартали на столицата ни, а това ще стане още по-зле в бъдеще. Ти сериозно ли си готов да вложиш и 1 лев, а не парите си пенсия в подобни активи?? Най-добре е пенсионната система да се закрие и да се премине на модел, при който пенсия и осигуровки няма, така всеки ще е отговорен самостоятелно за себе си и може да се сърди само на себе си ако няма пари да живее нормално.
0
 
26
 
2
преди 1 година
Надали са чак 900 000 хрантутника, но иначе написаното е вярно. Тия не плащат нито здравни, нито пенсионни осигуровки - и здравната и пенсионна система са в колапс заради тях. Поне работата си да вършеха както трябва... ама те и това не правят !!! Мpъсни садии и прокурори, дето пускат безнаказани дори убийци, вземат 3-6 000 на месец, а не плащат нищо, щото са бедни !!!
3
 
30
 
1
I
преди 1 година
Няма профилна снимка
Решението е в частни инвестиционни фондове, влагащи в активи, например достъпни апартаменти под наем в големите градове, носещи пасивни доходи за вложителите, които да са наследяеми.

Какво става с пенсиите на починалите преди навършване на пенсионна възраст? Те в България никак не са малко.

Защо на държавните служители, които, както всички виждаме, имат по няколко апартамента, за по няколко стотин хиляди евро, не се удържат пари за пенсии?

Щом като имат пари за апартаменти, значи имат пари и за вноски за пенсии.

И без това взимат едни от най-големите пенсии.

При 900 хиляди държавни служители, това са много пари...Които не само ще стабилизират пенсионната система, а и ще я бетонират...

Не виждам някой политик или държавен чиновник дори и дума да споменава по темата...