IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Истинското изпитание за промишлените компании в САЩ тепърва предстои

Въпреки проблемите при Boeing и General Electric повечето представители на индустриалната сфера отчитат положителни резултати на борсата от началото на годината

22:00 | 12.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Инвеститорите, които залагат на представителите от индустриалния сектор, бяха възнаградени през тази година, тъй като въпросните дружества се оказаха сред най-добре представящите се компании на борсата досега, но тяхната сила предстои да бъде тествана през следващите седмици, докато трае сезона на корпоративните отчети, съобщава Ройтерс. 

Доброто представяне на индустриалните дружества се дължи отчасти благодарение на оптимизма около очакваната търговска сделка между САЩ и Китай, както и заради очакванията, че Федералният резерв няма да повиши отново основните лихви.

Дали печалбите за първото тримесечие на годината за компаниите от индекса S&P 500 се покачват, инвеститорите ще разберат от отчетите на Honeywell International, Union Pacific Corp. и Kansas City Southern през следващата седмица.

Индустриалният индекс е нараснал с повече от 19% досега от началото на годината, в сравнение с ръста от 15% при широкия S&P 500.

Въпреки че акциите на индустриалните компании и останалите представители на борсата се поскъпнаха с надеждата, че вече е близо търговското споразумение с Китай, ръководителите на дружествата предупредиха за въздействието на конфликта между двете най-силни икономики в света, и най-вече за представителите на промишлеността.

Разходите за някои определени суровини се повишиха значително, когато САЩ наложиха мита върху вноса на редица стоки от Китай.

Индустриалният сектор продължава да се представя добре дори и на фона на проблемите с някои от основните компании.

Акциите на Boeing бяха разтърсени през март, след като моделът 737 MAX катастрофира със 157 души на борда, което доведе до неговото приземяване на всички машини от този тип в много страни по света.

Анализаторите от Wall Street се опитват да изчислят финансовия удар за Boeing след въпросната трагедия.

Те виждат General Electric като най-голямата „спирачка“ при печалбите в промишлеността за първото тримесечие, позовавайки се на данните от Refinitiv.

Ако компанията бъде премахната от индекса, резултатите на компаниите ще отбележат ръст от 4 на сто.

Очаква се GE да представи своя тримесечен отчет на 30 април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още