IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата в Ню Йорк затвори с ръстове на фона на първите корпоративни отчети

Данните на Wells Fargo и JPMorgan дадоха надежда на инвеститорите да действат по-уверено по време на днешната сесия

23:05 | 12.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса за приключиха последната сесия от седмицата с повишения на фона на добрите данни от първите корпоративни отчети за тримесечието, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна с 249,50 пункта, или 0,95%, до 26 392,55 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчете ръст от 0,60 на сто до 2905,78 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се повиши с 0,40% до 7979,18 пункта.

Американската инвестиционна банка JPMorgan Chase отчете по-добра от очакваното печалба за първото тримесечие, намалявайки опасенията, че забавянето на икономическия растеж може да окаже влияние върху резултатите на финансовата институция.

Потребителските кредити, отпуснати от банката, са се увеличили с 4% спрямо същия период на предходната година. Общите приходи на JPMorgan са нараснали с 4% до 29,85 млрд. долара - рекордно равнище за банката. За сравнение, анализаторите очакваха приходи от 28,44 млрд. долара.

Другият кредитор, който се очакваше да обяви отчета си днес, Wells Fargo, също представи резултати, които надминаха очакванията на анализаторите, благодарение на добрите постижения на своя бизнес за потребителски кредити.

В същото време Disney обяви, че ще таксува потребителите по 7 долара месечно за своята стрийминг услуга, която ще стартира на 12 ноември – ход, който има за цел да подкопае гиганта Netflix на един особено населен пазар.

Компанията представи услугата си в четвъртък на място, където е сниман оригиналният филм „Мери Попинз“, като направи презентация в стил Apple на своя онлайн продукт. Платформата ще струва с няколко долара по-малко от най-популярния план на Netflix, който в САЩ е 11 долара, а това ще натежи значително на финансите на Disney. Очаква се Disney+ да излезе на печалба за около пет години.

сащ сащ

Друга основна новина във фокуса на инвеститорите е сделката между американския енергиен гигант Chevron и сондажната компания Anadarko.

Chevron се споразумял да придобие тексаското дружество за около 50 млрд. долара.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се покачи съответно до 2,563% и 2,976%.

При валутните борси доларовият индекс отчете спад от 0,21 на сто до 96,97 пункта.

Еврото поскъпна спрямо щатската валута с 0,39% до 1,1294 долара. Паундът се търгуваше с ръст от 0,11% при 1,3069 долара за британска лира.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се покачи с 0,72 долара до 71,55 долара за барел, докато фючърсите върху американския лед суров петрол WTI поскъпнаха с 0,31 долара до 63,89 долара за барел.

При търговията с ценни метали цената на златото с 1,95 долара до 129520 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още