IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сергей Станишев не е включен в листата на БСП за евроизборите

В листата влизат Янаки Стоилов, Деница Златева и съветникът на президента Румен Радев Иво Христов

12:58 | 14.04.19 г. 7
<p>
	Лидерът на ПЕС Сергей Станишев.&nbsp;<em>Снимка: БТА</em></p>

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Снимка: БТА

Изпълнителното бюро на БСП ще предложи готова листа със 17 кандидати за европейските избори на Националния съвет на партията на „Позитано” 20". От списъка отсъства президентът на ПЕС и бивш лидер на партията Сергей Станишев. 

В листата влизат Янаки Стоилов, Деница Златева и съветникът на президента Румен Радев Иво Христов (съответно на второ, трето и четвърто място). На пета позиция е поставен бившият икономически министър от кабинета на Жан Виденов Румен Гечев, шести е Иван Кръстев, бивш-заместник-министър на образованието, а Момчил Неков (15/15) е седми. Последното място в листата е отделено за Емил Георгиев от „Екогласност”, съобщава БНР. 

Досегашните евродепутати Георги Пирински и Петър Курумбашев не фигурират в листата.

Към момента името на президента на ПЕС Сергей Станишев не е включено в листата на Изпълнителното бюро, която ще бъде предложена на НС. Решението дали Станишев ще се включи в надпреварата за изборите за Европейски парламент предстои.

"Иво Христов е номинация на Изпълнителното бюро. Щом като е в листата, съвсем нормално е да е разговаряно с него, да са водени преговори. Сами разбирате, че БСП не е като ГЕРБ, в който да събират своите членове и да им показват 17 човека и те всички да ръкопляскат бурно. При нас има дебати, начин на гласуване, разменят се мнения, така че считам, че предстои един много сериозен дебат така, както е било винаги в партията", коментира депутатът от левицата Драгомир Стойнев.

"За мен най-важната кауза си остава успеха на мандата на Румен Радев. Това е най-важната национална кауза, тъй като президентът е основният контрапункт срещу пълзящата автокрация в държата, а БСП е единствената опозиция. Нормално е да приема", каза от своя страна съветникът на президента Иво Христов.

"Мисля, че всички виждат с невъоръжено око, че има очевидно тенденция за превръщането на БСП във вождистка партия, в ГЕРБ номер 2. Въпросът е дали българите искат такава алтернатива и такава БСП", беше лаконичният коментар на лидера на ПЕС Сергей Станишев.

В разговор през седмицата Корнелия Нинова ми предложи 9-о място в листата на БСП за изборите за Европейски парламент, като ми каза, че това е най-високото възможно място за гражданската квота след Елена Йончева, посочва в позиция евродепутатът Петър Курумбашев, разпространена до медиите от пресофиса му.

"Понеже това предложение ми се стори като подигравка за всичко, което съм направил досега, отказах. И така се разделихме. Благодаря на всички членове и организации на БСП, както и на Съюза на тракийските дружества, за доверието и получените номинации. До нови срещи!", се заявява още в позицията на Курумбашев.

Още преди повече от месец заявих, че няма да се кандидатирам за евродепутат, но това, че нито един от другите колеги не е в листата е повече от странно, да не кажа - неприемливо, каза от своя страна евродепутатът Георги Пирински пред журналисти на влизане на заседанието на Националния съвет на БСП, съобщава БТА.

Едва ли не се създава впечатление, че хора, които не са членове на БСП имат предимство, коментира Пирински. Според него това ще се отрази отрицателно на резултатите на БСП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 0
serafima
преди 5 години
Минал си покрай национална сила. АЙДЕ стъпи на земята. Прав си - в ГЕРБ Мейдел, Габриел и други с екзотични имена доскорошни провинциалистки в БГ, семпли, но надути, имат ВСИЧКО ОБЩО с България. Също лоената топка, рекордьорът на кражби на имоти и други активи в Полша, рекордьорът на омраза към Русия (защо ли, като и това образование нямаше да получи иначе), с "подходящата" квалификация на детска учителка, внукът на убилия ястребинчетата, с което Сашо Толупа се гордее. А за Станишев дори и най-близките хора по интереси около него (той други няма), признават, че няма НИЩО ОБЩО с България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 3
serafima
преди 5 години
ЧУДЕСНА НОВИНА! Ха така да продължи и всичко гнило да бъде отстранено от управлението на България!Преди Станишев наричаше герберите циркаджии, а боко го наричаше жената в семейството. Днес двамката се гушнаха на тема *** и забравиха миналото на ругатните си, с което ни занимаваха в ефир ВСЕКИ ДЕН. В името на властта са готови и други части от тялото си да дадат на когото им поиска. Благодарим ти за плоския данък, другарю Станишев!Благодарим ти за заменките на земеделски земи и гори край морето и националните курорти.Благодарим ти за Истанбулската *** конвенция. Вечно признателна към теб - Българската олигархия. Станишев съсипа БСП и се изсипа в Брюксел да разсипе и ПЕС (или ***, все едно). Некадърен, високомерен (на какво отгоре, като само за копчетата на руските войници знае), ОТВРАТИТЕЛЕН. СТОЙ на майната си, СТАНИШЕВ, и не идвай да доразсипеш БСП и България. ПРОКЛЕТ да си! И лицето ти е посивяло от злоба, излъчва напрежение и инат. Колко плащаш на пияндури като Миков и другите, за да те подкрепят? ВЪОБЩЕ и за секунда не мисля, че отстояваш някакви идеи! ЧУПКА и стой далече от БЪЛГАРИЯ! Нинова усети колко зловредни за лява Партия са старите муцуни от времето на Първанов- Миков, като Председатели на БСП! Започна чистене на Авгиевите обори? Затова не могат да й простят. Те искат заедно с тях и корабът да потъне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 5
ABBA
преди 5 години
Сергоооо, кой падна от мотора ве?И ше го разшиваме ли това яке с надписите?Мое да стане:Геюви от сите страни обединявайте се... у Солсбъри!Кака *** ке падне: 2050
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Ей, от кога не бях чел добра новина.....Евала на каката, ашколсун!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 4
honaniga
преди 5 години
И така и руснаците ще участват в ЕП .И те са хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 7
national power
преди 5 години
Тя цялата им листа няма нищо общо с България.Отврати...телни микога не бих гласувал за тия нямат никакъв шанс
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 2
honaniga
преди 5 години
Еййй.Каката много злопаметна.Виждам и Янаки.Евала. Голям играч. Пример за човек който никога не е работил през целият си живот.От комсомолски секретар до евродепутат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 1
majnata
преди 5 години
и правилно ...какво общо има джендъра с България ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 1
majnata
преди 5 години
и правилно ...какво общо има джендъра с България ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още