Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Инфлацията в България се ускорява до петмесечен връх

За четвърти пореден месец има повишение на потребителските цени - през март то е с 3,6% на годишна база, отчете НСИ

0
 
4
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
трудно е, точно липсата на парична политика от БНБ прави увеличението на разходите силно проинфлационен фактор. От друга страна, това е ясен сигнал, че трябва да се повишават лихвите по кредити(да се охлади икономиката).
4
 
16
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Стотици тонове храна залежава, бракува и изхвърля. Цели складове има пълни със сирене и кашкавал например, които залежават от месеци и нямат пазар. За колбасите да не говорим, там е трагедия. Баш такова некадърно и престъпно правителство не сме имали. Баш такива заспали и утрепани отвсякъде Брюкселски чиновници, които са слепи да видят кви далавери, кражби и простотии правят властимащите в България, не е имало. Нищо хубаво не ни чака с такава управляваща пасмина от недоносени изтърсаци събрани от кол и въже само ***.
5
 
16
 
2
преди 2 месеца
Крайно време е да се ограничи консумацията на зеле, особено киселото такова. Не само че води до висока инфлация, но вероятно и в Чакалнята няма да ни пуснат с бидончето да влезем.
16
 
11
 
1
s3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Браво, ето че успяхме да постигнем едни 3.6% инфлация за да изпълним и преизпълним европейският инфлационен план от така нужните поне 2% инфлация. Нека сега ЕС да не мълчи, а да ни похвали пред всиките колко добре сме се постарали и как сме работили упорито за постигането на тези цели, както и г-н Борисов каза вчера на сбирката ни.