IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавите от ЕС подкрепиха старта на преговорите със САЩ

Европейската комисия възнамерява да свие митата за промишлени стоки и да опрости стандартите за производство

13:48 | 15.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Европейският съюз (ЕС) възнамерява да започне търговски преговори със САЩ. Това беше договорено от държавите членки на ЕС в понеделник. Те последваха препоръката на Европейската комисия, която координира търговската политика на 28-те страни от блока. Франция, както се очакваше, се изказа против, а Белгия се въздържа. Поради съпротивата от Париж решението беше забавено.

В рамките на преговорите Европейската комисия възнамерява да свие митата за промишлени стоки и да опрости стандартите за производство. Американският президент Доналд Тръмп обвинява ЕС в дискриминация срещу САЩ в търговията.

Европейската комисия разчита да започне преговорите със САЩ веднага щом и Вашингтон получи официално зелена светлина, с надеждата да бъде постигнато споразумение преди края на нейния мандат или до 31 октомври, припомня агенция "Франс прес".

Ако преговорите стигнат до успешен край и в срок, Брюксел очаква трансатлантическата търговия да се увеличи с близо 10 на сто до 2033 г. в секторите, за които споразумението ще се отнася, а това се равнява на 53 милиарда евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още