IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Великобритания и европейските избори

Последните избори през 2014 г. са стрували на страната почти 109 млн. лири

22:45 | 15.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<strong><a href="https://www.investor.bg/evropa/334/a/naidjyl-faraj-shte-syzdava-partiia-brexit-280559/" target="_blank">Найджъл Фараж</a>. Снимка: Ройтерс</strong></p>

Найджъл Фараж. Снимка: Ройтерс

Давайки началото на кампанията си за европейските парламентарни избори, Найджъл Фараж представи своята "Brexit партия" в Ковънтри, докато се подготвя за онова, което описа като „принудително гласуване".

Независимо от това каква политическа позиция заемате, твърдо евроскептичният Фараж може да намери с какво да ви достигне. Първоначалното удължаване на срока за Brexit трябваше да приключи миналата седмица, като последния момент, в който страната можеше да напусне ЕС, без да се налага да участва в предстоящите избори за Европейски парламент. Ако приемем, че страната най-накрая намери начин да приложи Brexit, това ще е безспорно скрито безсмислено начинание. 

Ако гласуването наистина продължи с участието на Обединеното кралство, как ще гласува страната? Ново проучване на Open Europe предрича, че партията Brexit ще събере прилична част от бюлетините, като повечето от тези гласове вероятно ще са за сметка на консерваторите, оставяйки лейбъристите със солидните 15 пункта на върха.

И след като Великобритания не намери приемлив начин да напусне Европейския съюз до 22 май тази година, тя ще бъде принудена да вземе участие в европейските парламентарни избори. Тази задача, както показват инфографиките, не е начинание без финансова тежест. 

Според правителствен анализ последните избори през 2014 г. са стрували на страната почти 109 милиона лири. Основната част от разходите са били таксите, платени на Royal Mail, за да изпратят писмата на кандидатите - в размер на 40,6 милиона паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още