IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовите резултати на Goldman и Citigroup не зарадваха Wall Street

От компаниите, които са обяви отчетите си за първото тримесечие, 85% са надминали очакванията за печалбата според FactSet

23:12 | 15.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street се понижиха в понеделник, след като във фокуса на инвеститорите попаднаха смесени резултати на банките Goldman Sachs и Citigroup, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones се раздели с 27,53 пункта от стойността си, докато широкият показател S&P 500 се придвижи в посока надолу с 0,14%. Технологичният измерител Nasdaq отписа 0,1%.

Акциите на Goldman Sachs поевтиняха с 3,3%, след като финансовата институция отчете по-добра от очакваното печалба за първото тримесечие на годината, но приходите й се разминаха с прогнозите. Причината е в спада с 18% на продажбите на банката от подразделението й, работещо с институционални клиенти.

Междувременно Citigroup отчете спад в цената на книжата си с 0,4%, след като от банката обявиха, че общите им приходи са свили с 2% през първите три месеца на 2019 г.

Въпреки разнопосочните резултати на големите банки сезонът на отчетите е стабилен. От компаниите, които са обяви резултатите си, 85% са надминали очакванията за печалбата според FactSet.

Wall Street продължава да следи и последните новини от търговския фронт. През уикенда министърът на финансите на САЩ Стивън Манучин каза, че се надява преговорите скоро да приключат.

Акциите като цяло са във възходящ тренд от началото на 2019 г. на фона на очакванията, че двете най-големи икономики в света ще постигнат търговска сделка в близко бъдеще, докато Федералният резерв даде сигнал, че не се очаква да има повишение на лихвите до края на годината.

„Докато търговските преговори с Китай напредват, фондовата борса може да се радва на добро настроение през следващите четири седмици, докато излизат резултатите за първото тримесечие на компаниите“, коментира Марк Чайкин, главен изпълнителен директор на Chaikin Analytics.

Във вечерните часове еврото поскъпна с 0,04% спрямо долара до 1,1303 долара.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI поевтиняха с 0,69% до 63,45 долара за барел. Понижението при сорта Брент е с 0,49% до 71,20 долара за барел.

Златото също се търгуваше в червената зона, отчитайки спад в цената си с 0,35% до 1290,70 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още