IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Игра на тронове“ се завърна като майката на рейтингите

17,4 млн. души са гледали директно старта на последния сезон от сагата

10:55 | 16.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Game of Thrones Facebook page</em></p>

Снимка: Game of Thrones Facebook page

Рекордните 17,4 млн. души са гледали в неделя началото на последния сезон на сериала „Игра на тронове“ на HBO, сочат данни на Nielsen и на HBO, цитирани от в. Wall Street Journal.

Поредицата, която навлезе в осмия си и финален сезон тази седмица, е най-популярната продукция в историята на HBO, като успя да изпревари дори мафиотската драма „Семейство Сопрано“.

Цифрите вероятно ще са много по-големи, когато излезе информация и за гледането по заявка и през други канали. Последният сезон на „Игра на тронове“ достигна средно 32,8 млн. зрители във всички платформи.

Данните за 17,4 млн. зрители, които са рекордни за премиера на HBO, включват стрийминга в HBO Go и HBO Now. HBO Now се радва на 97% ръст на гледането спрямо дебюта на седми сезон.

Дори и близо двугодишната пауза между сезоните не беше достатъчна, за да отблъсне феновете. Неделната премиера на новия сезон отбеляза 8% ръст на броя на зрителите спрямо тази на седми сезон през юли 2017 г., когато гледаха около 16,1 млн. зрители.

Резултатите на „Игра на тронове“ са впечатляващи заради фрагментирания медиен пейзаж, на който потребителите имат толкова много опции за гледане.

Когато CBS излъчи последния епизод на „Всички обичат Реймънд“ през 2005 г. зрителите на сериала достигнаха 32,9 млн. души.

Предаванията, които могат да се похвалят с толкова голяма аудитория като „Игра на тронове“, обичайно са свързани с големите спортни събития или с връчването на награди.

„Игра на тронове“ обаче е един от малкото сериали, които феновете искат да гледат веднага с излизането на епизода. Премиерата на последния сезон даде тласък и на комедиите на HBO „Вице” и „Бари”

HBO, което е звено на AT&T, може да работи по продукции, предшестващи историята от „Игра на тронове“. Финалът на сериала е планиран за 19 май. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още