IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

500 счетоводители и икономисти търсят всеки месец бюрата по труда

Инженери и кадри за машиностроенето също са много търсени

12:21 | 16.04.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Средно на месец в бюрата по труда има около 500 обяви за счетоводители и икономисти за цялата страна, каза пред журналисти изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов. Той участва в откриването на третото издание на форума "Кариери УНСС 2019", предаде БТА.

Икономическите специалности са търсени, включително и в малките градове, коментира Николов. Предлаганото заплащане е над 700 лева. 

Драгомир Николов припомни, че много търсени са в момента инженерните кадри, кадри за машиностроенето, както и много хора за сектора на туризма за летния сезон.

Реализацията на студентите на УНСС е 97%, каза ректорът на УНСС проф. Стати Статев. По думите му мнението на работодателите е, че завършването на университета е достатъчен атестат за тях, за да наемат някого на работа.

Организатори на двудневния форум са Студентският съвет на УНСС и Rabota.bg, с подкрепата на Междууниверситетския център за развитие на кариерата.

Новото през тази година на форума са мениджърски програми. Студентите ще могат да се обучават в период от две години, като чрез програмите ще им се даде шанс да заемат ръководни позиции без предварителен опит.

Във форума участват над 60 големи български и международни компании, предлагащи стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори от сферата на ИТ, консултантски фирми, рекламни агенции, производители, търговски фирми, финансови институции, банки и телекомуникации. Идеята е да се активизира връзката между бизнеса, университета и професионалното развитие на студентската общност.

На форума студентите ще получат и информация как да се предпазят от фалшивите обяви за работа, публикувани в онлайн пространството, да получат съвети как да подготвят своето CV и как да се представят най-добре на интервю.

Предвижда се да бъде изграден и постоянен информационен кът за ежедневни срещи между студенти, представители на държавното управление и работодатели.

През 2018 г. кариерният форум в УНСС беше посетен от близо 6500 студенти.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 4
national power
преди 4 години
E тва е УНСС измам.ници и лъжц.и.Намерете ми поне един дето с диплома от УНСС си е намерил работа извън България
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още