IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето щатски индекси се понижиха въпреки оптимистичните данни от Китай

Настроението на борсата в Ню Йорк помръкна след слабото представяне на компаниите от сектора на здравеопазването

23:30 | 17.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Голяма част от основните щатски борсови индекси приключиха сесията с понижения на фона на слабото представяне на компаниите от сектора на здравеопазването, което заличи до голяма степен оптимизма около положителните икономически данни от Китай, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна с 0,05 на сто до 26 466,59 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижи с 0,20% до 2901,17 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отчете спад от 0,06 на сто до 7995,19 пункта.

Компаниите от сектора на здравеопазването отчетоха общо понижение в стойността на акциите в размер на 1,9 на сто, след като във вторник загубите достигнаха 2% - най-слабото представяне в рамките на една сесия от 3 януари.

„Компаниите от сектора на здравеопазването са едни от най-слабо представящите се дружества през годината“, споделя Ерни Сесилия от Bryn Mawr Trust.

Днешните понижения за сектора се дължат на изказването на главния изпълнителен директор на UnitedHealth Дейвид Уичман, който предупреди, че предложенията, които демократите искат да наложат, като „Здравеопазване за всички“, могат да се окажат „нож с две остриета“ относно отношенията между хората и техните лекари, дестабилизирайки националната здравна система.

След този коментар акциите на UnitedHealth поевтиняха с 4 на сто.

В началото на днешната сесия индексите бяха подпомогнати от тримесечните корпоративни отчети на Morgan Stanley и PepsiCo, както и от икономическите данни от Китай.

Книжата на кредитора Morgan Stanley поскъпнаха с 1,3 на сто, след като банката обяви печалба и приходи, които надминаха очакванията на анализаторите.

От своя страна PepsiCo също представи по-добра от очакваното печалба, а акциите ѝ добавиха към стойността си 2,7%.

По-рано днес Ройтерс съобщи, че растежът на икономиката на Китай се ускорява с 6,4% през първите три месеца на годината, с което надмина очакванията на анализаторите за ръст от 6,3 на сто.

сащ сащ

Оптимистичните данни са подкрепени от ръста при промишленото производство и потребителското търсене, както и от ускорения растеж при продажбите на дребно и инвестициите.

Икономическият ръст през първите три месеца на годината е подкрепен от рязък скок в промишленото производство от 8,5% през март спрямо година по-рано, докато износът отбелязва растеж от 14,2% на годишна база през изминалия месец.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчете спад съответно до 2,594% и 2,991%.

При валутните пазари доларовият индекс се понижи с 0,04% до 97,00 пункта.

Еврото поскъпна спрямо щатската валута с 0,13 на сто до 1,1295 пункта.

На фючърсовите пазари цената на международния бенчмарк Брент се повиши с 0,21 долара до 71,93 долара за барел, докато фючърсите върху американския лед суров петрол West Texas Intermediate поскъпнаха с 0,40 долара до 64,45 долара за барел.

Златото се търгуваше с понижение от 0,40 долара при 1276,80 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още