Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Тихомир Тошев: През 2019 г. вероятно ще има ръст на ипотечното кредитиране

Моментът за покупка на жилище е добър за хората, които се чувстват сигурни в доходите си, казва кредитният консултант

0
 
3
 
4
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
От 2014та насам цените растат. За София даже казват от 2013та. Тече шеста година на повишение. Колко още? Ако сега закона се промени и сделките, дан. оценки, нот. актове, таксите и комисионните станат изведнъж на пазарни цени заради големите злоупотреби на властимащите - как ще повлияе това? Родените деца в София са май даже по-малко от започнатите апартаменти през 2018та. В София средно имаме 3ма души на жилише, а не 1 на жилище все пак. Отделно младите късно се женят и създават семейство. Да теглиш голям дълъг кредит на 35-40 годишна възраст е тежка съдба. На 50 никой не те ще на работа например, болести и т.н. Даже 40 процента от доходите за кредит е изключително рисково. А това само с 15-20 процента собствен капитал да купуваш е направо безумие. Ама вие си знаете. Структурата на БВП у нас е толкова лоша, че при криза загиваме лесно. Ама на кого му пука. Обезлюдяването на селата не може вечно да създава търсене в големите градове - ко от туй? Месомелачката мачка яко. Народа бяга към София, заробват го там с кредит за поне 20 години. На края платил 2 , взел 1 жилище. Все ми се чини, че пак ще има криза и то яка. Колкото повече народ се обута сега, толкова по-добре за тези дето ще купуват след пукнибалона. Ама вие си знаете. Купувай скъпото народе, мери се с Цветанов и другите. Той цикъла си се цикли.
0
 
6
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аз не можах да излегам видеото, спира до 3:58 и до там, но сякаш това, което чух до този момент ми е достатъчно. Може и да има ръст на кредитирането, но е важно кой ще го получи и до къде ще я докара.
Ясно е и на господина (който аз преди слушах с интерес, за разлика от сега), а и на много други, че пазара се обръща, той даже се е обърнал, но те не го признават.
За 2018 година, великият РЪСТ на седлките, спрямо 2017, се изразява в колосалните 0.2%. За първото тримесечие на 2019 грандиозен ръст - точно 10, няма смисъл да го смятаме колко е в проценти!!!
Това е за София, а в България като цяло - сделките са надолу с 3 до 4%.
Часта от интервюто, която ми направи впечатление - БНБ предупреждава, че много лесно се дават големи кредити, много хора буквално се олива, но г-н Тошев казва: За мен няма проблем...
3
 
27
 
2
Dio
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Що не каже, че заемът се връща не с лихвите а с ГПР. т.е. излиза през носа.
2
 
51
 
1
преди 1 месец
Нека Тихомир Тошев изтегли един 30 годишен ипотечен кредит+още един потребителски, да даде пример на клиентите си. Явно за него кредитите са като пакетче безплатни бонбонки.