IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Японската, Канадската и Руската централната банка заседават през следващите дни

09:02 | 22.04.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Във фокуса на пазарите през тази седмица е индексът на института Ifo за бизнес климата в Германия, БВП на САЩ и икономическият бюлетин на Европейската централна банка.

В понеделник, 22 април, в САЩ ще излязат данни за индекса на мениджърите по поръчките (PMI) в сектора на промишлеността през март и за продажбите на съществуващи жилища.

Денят е почивен за голяма част от пазарите поради отбелязването на католическия Великден.

Във вторник, 23 април, Канада ще обяви продажбите на едро през февруари. Консенсусната прогноза на анализаторите е за свиване на растежа до 0,4% при 0,6%  месец по-рано.

В САЩ ред е на данните за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на услугите през март и продажбите на нови жилища.

За еврозоната ще излязат предварителни данни за потребителското доверие през април.

В сряда, 24 април, в Австралия погледите се насочват към инфлацията през първото тримесечие. Очакванията са за забавяне на инфлацията до 0,2% при 0,5%, отчетени през предходното тримесечие.

Във фокуса на пазарите е индексът на института Ifo за бизнес климата в Германия.

Европейската централна банка ще публикува последния си икономически бюлетин.

Канадската централна банка ще проведе свое заседание, като очакванията са за запазване на лихвите на ниво от 1,75%.

В САЩ ще излязат актуални данни за запасите от суров петрол в страната.

В четвъртък, 25 април, заседава Японската централна банка. Очакванията са за запазване на лихвите без промяна, но от близо ще бъде проследен доклада за перспективите пред икономиката.

В САЩ ще бъдат публикувани най-новите данни за броя на заявленията при безработица.

В петък, 26 април, денят ще започне с данните за търговския баланс на Нова Зеландия през март.

В Япония ще излязат серия от важни макро данни, за март сред които за пазара на труда, индустриалната продукция и продажбите на дребно.

В Австралия ще бъде проследен индексът на цените на производител.

В края на седмицата заседава Руската централна банка, която по всяка вероятност ще остави лихвите без промяна на ниво от 7,75%.

В САЩ ще бъдат обявени предварителни данни за БВП през първото тримесечие. Консенсусната прогноза на анализаторите е за забавяне на растежа до 1,8% при ръст от 2,2% през предходното тримесечие.

Сезонът на отчетите в САЩ вече е в разгара си и през тази седмица сред компаниите, които ще представят финансовите си резултати за първото тримесечие на 2019 г., са Coca-Cola, eBay, Harley-Davidson, iRobot, Procter&Gamble; Virizon Communications, Whirlpool, Boeing, Catrpillar, Domino’s Pizza, Facebook, Moody’s Bayer и Exxon Mobile. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още