Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Шолц: Изключено е да поемем нов дълг, за да стимулираме икономиката на Германия

Търговските спорове на САЩ с Китай и ЕС и несигурността около Brexit са основните причини за забавянето на германската икономика

2
 
5
 
3
преди 1 месец
санди, ама ти освен от имотите и от икономика ли разбираш?
и какво викаш, марки са напечатали дойчетата, а?
ти да не четеш вес'ник строго секретно и трета възраст? само там може да публикуват тая новина.
7
 
7
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ако Великобритания излезе от ЕС без сделка, първото и полугодие ще бъде леко надолу, ще има слаби икономически сътресения, след което ще поеме курс нагоре и нагоре достигайки смайващо силна икономика. Ако Германия излезе от ЕС и въведе новата германска марка, ще се получи същото, ще хвръкне чак до космоса. Второто за някои хора е граничещо с фантазията, поне засега, но ако членките в зоната продължават да затъват до шия, а нещата натам вървят, този сценарий може и да случи. Иначе защо Германия ще поръча отпечатването във Франция на 350 млд. NDM/нова германска марка/, които в момента стоят на склад при специално съхранение, температура на въздуха, влага и т.н? 350 млд. са недостатъчни, но като за начало.. и защо ще драпа със зъби и нокти да си върне всичкото злато? Квото има да се случи, ще се случи, но много хора ще пострадат финансово, защото курса на еврото ще се срине поне с 50%. Общият дълг в ЕС няма да намалее, такова нещо е невъзможно да се случи, напротив, ще продължи да се увеличава и то с големи темпове, докато се събере свръх голямо напрежение, при което ще се получи взрив, след който ще има само пепел и жупел.
4
 
5
 
1
преди 1 месец
Разумна позиция. Рискът от рецесия не е германски проблем. Държавите в периферията на ЕС трябва да намерят начини да се справят с дефицита.