IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл: За съжаление докладът на Мълър повлия на отношенията с Вашингтон

Все още няма доказателства за руска намеса на изборите, заяви говорителят на президента Дмитрий Песков

16:40 | 19.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Властите в Москва заявиха в петък, че дългоочакваният доклад на специалния прокурор Робърт Мълър не съдържа никакви доказателства за това, че руската държава се е намесвала в американските президентски избори през 2016 г., съобщава Ройтерс.

Докладът, чиято съкратена версия беше публикувана в четвъртък, описва подробно контакти между предизборната кампания на американския президент Доналд Тръмп и руснаци, които според текста са искали да повлияят на изборите в полза на сегашния държавен глава.

Въпреки това разследването на специалния прокурор не е установило доказателства за конспиративна дейност между екипа на Тръмп и Москва.

В изказване пред репортери в петък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва съжалява за отражението, което докладът на Мълър е имал върху отношенията с Вашингтон.

„Като цяло докладът все още не включва каквито и да е било логични доказателства, че Русия, както се твърди, се е намесила в американските избори“, посочи Песков.

Той също така отново повтори, че властите не приемат подобни обвинения.

„Съжаляваме, че документ с такова качество оказва директно влияние върху развитието на двустранните руско-американски отношения, които вече са в не най-доброто си състояние“, допълни Песков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още