IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Властите в Шри Ланка задържаха заподозрени за участие в атентатите

Броят на жертвите надхвърли 200 души, въведен е полицейски час

15:40 | 21.04.19 г.
<p>
	Полицай пред взривения хотел &quot;Шангри Ла&quot; в Коломбо. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Полицай пред взривения хотел "Шангри Ла" в Коломбо. Снимка: Ройтерс

Властите на Шри Ланка са задържали седем заподозрени за участие в атентатите, които разтърсиха страната днес и причиниха смъртта на най-малко 207 души, съобщиха световните агенции. Засега не се съобщават подробности за задържаните.

Осем взрива избухнаха в църкви, хотели, близо до столичния зоопарк и в района Дематагода. В болници с наранявания са приети 450 души, предаде БТА.

Засега нито една групировка не е поела отговорност за нападенията. 

Трима полицаи са били убити при акция в жилище в Коломбо след атаките, допълниха властите, цитирани от Ройтерс.

Генералният директор на Интерпол Юрген Щок заяви днес, че международната полицейска организация е готова да съдейства на Шри Ланка в разследването, допълва ТАСС.

Според предварителната версия на разследващите взривовете може да са били извършени от радикални ислямисти. Местни медии съобщават, позовавайки се на източници, че те са дело на камикадзета.

Сред загиналите при атентатите в Шри Ланка чужденци  има британци, холандци и американци, информираха РИА Новости и Франс прес, като цитираха полицейски представител. Двама турски гражданите също са сред жертвите на експлозиите, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Министерството на отбраната на Шри Ланка съобщи, че след вълната от атентати с много жертви на острова въвежда за неопределено време полицейски час, който влиза в сила незабавно, предадоха Франс прес и БТА.

Правителство обяви също, че временно блокира социалните мрежи, за да попречи да се разпространява неточна и фалшива информация във връзка с атентатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още