Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Сделките с имоти в София остават почти без промяна през първото тримесечие

Спадът на ипотечното кредитиране във всички големи градове и в цялата страна се ускорява, сочат данни на Агенцията по вписванията

   1| 2    
0
 
45
 
16
Blueberry до: perin
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Скоро ще започнат да слагат и клозета опън план в холокухнята. Един вид да затворим цикъла.
2
 
36
 
15
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И с уникалната най-съвременна екстра - от дивана пред телевизора в хола да могат с едната ръка да се пресегнат и да вземат бира от хладилника, а с другата да завъртят пържолата на грил-тигана, а приятната миризма и задушевна пушилка свободно да минава през общото помещение.
2
 
42
 
14
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Чак ме е яд, хората така да изпускат златния си шанс за превъзходна сделка - да купят жилище, което строителят строи за 300-400 евро/м2, за 1000-1200 евро/м2. И като допълнителна промоция да изтеглят 1-2-3 кредита, чрез които през целия си трудов стаж да дават половината от заплатата си да вноски и накрая всъщност да са изплатили общо пари като за 2-3 апартамента, но имат един от 86м2, от които 16м2 са общите стълбища, 10м2 са стени и 10м2 е тераса, която на третата година ще протече.
Паркирането - на поляната (калта) отсреща или на тротоара пред входа. Гледка - апартаментите на другите късметлии или боклукчиви полета. Път до блока - има, но понякога няма, а понякога има, но без асфалт. Мазилки - има, но след 3-4 години може да се напукат на места или направо да паднат тук-там.
1
 
49
 
13
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Господа, повечето сте напълно прави за балон и предстоящата криза. Но може би просто е настъпило насищане на кредитния пазар. Кредитополучалите са задлъжнели до предела си и повече не могат. Следва спад на продажбите и от там спад на цените и така докато се стигне новото равновесие. Прав ли съм?
1
 
33
 
12
nikolovnn до: PlamenIvIvanov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Че всичко се е "засилило" надолу им ясно на всички, само дето не искат да си го признаят. Миналата седмица имаше едно интервю, в което "специалистите" се изказаха, че кредитите ще вървят нагоре... то какво се оказа, май в обратната посока вървят.
Сякаш ниските лихви не карат хората да теглят толкова много, колкото им се иска на брокерите... или банките вече не ги раздават като бонбони тия парици?
Колкото и голяма офанзива да правите (брокери, някой медии, строители) хората вече не Ви вярват. С това само показвате на къде вървят нещата... даже не вървят, те вече се засилват!

3
 
48
 
11
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Защо не напишете какъв е спадът на сделките спрямо предходното тримесечие (Q4'2018)? Нека ви помогна - 38% спад на сделките и 39% спад на ипотечните кредити спрямо Q4 2018. Имотите нямат сезонна цикличност, за да ги сравнявате Q1 vs. Q1 PY, трендът се очертава Q over Q
2
 
29
 
10
red6 до: red6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И кога ще спре да се говори за тая простотия, че плащането на наем било "загуба" на пари. Разход като разход. Ако толкова искаш варианта заделените пари за апартамент - на борсата, и от месечния ти доход си плащаш наема. След 20 години, ако управлението ти на активите не е малоумно ще имаш 2-3 апартамента пари на борсата. Само дето тогава ще можеш да си ги купиш нови, а не апартамент дето е на 20+ години и си платил една торба данъци за него.
П.с. данък НИ в БГ е доста нисък, а при тая хазна, която се очаква да стане още по-празна нищо чудно много скоро да се нормализира.
5
 
32
 
9
red6 до: s3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Троле, кога ли ще те баннат. Не вярвам да си чак толкова обратното на острото. Като изтеглиш кредити за 110% от стойността на апартамента и на около 200-250% сметната, изчислено на база колко реално ще платиш по време на ипотеката спрямо РЕАЛНАТА цена на тухлената кутийка... Това само човек който и грам понятие си няма от каквото и да е ще го направи.
Да не говорим и че масово си купуваш НИ в гаранция от... 5 години, при положение, че мога да си купя КИА с гаранция от 7 години :D :D Смятай за какво качество говорим, след като НИ ти дават 5г. гаранция. Ами мерси, ама вече почнаха балъците да свършват.
Ако толкова човек го е страх за парите му в БГ банки - има швейцарски такива. И не само швейцарски.
44
 
8
 
8
s3 до: mrynmryn
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Тоно си разбрал, по-добре е да се купи апартамент, реално не слагаш никакви пари насреща и си живееш в него, отколкото да плащаш наеми и да нямаш нищо. Реално погледнато, банките у нас раздават едни апартаменти насам и натам, на хора без никакви спестявания, защото икономическата перспектива пред България е стабилитетна.
8
 
25
 
7
mrynmryn до: s3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Викаш, ако купя един апартамент за 200к, който реално струва 150к, е по-оферта, отколкото да ги държа в банка, при ~3% годишна инфлация?
Сега апартаменти купуват балъци или такива, които са на зор. 11г. минаха от последната до още 6-7 се очаква следващата.