Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Ще убие ли изкуственият интелект съвременната икономика?

Около 40% от работните места в Европа са уязвими от възхода на технологиите

0
 
2
 
5
khao до: george353
преди 1 месец
Няма профилна снимка
добре си го описал и става видно че статията не говори за ИИ, а за обикновена автоматизация :):) Много сме далеч още от истински ИИ за съжаление ...
1
 
4
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
По-комплексните ИИ системи ползват процеса дип лърнинг за бързото изпълнение на сложни компютърни калкулации. Това са мрежи от алгоритми които комуникират помежду си по подобие на невроните в човешкия мозък. Това им позволява да се самообучават (unsupervised) и самостоятелно да решават комплексни задачи. Трябва да отбележим че тук става въпрос за автоматизация на процеси. Логиката вече е описана и зададена на системата. Някои професии извършват рутинна дейност чиято логика заедно с всичките и нюанси може да бъде описана на машинен език и изпълнена от ИИ без риск за околните. Тук става въпрос именно за тези професии. На всички ни е ясно че скоро ИИ няма да напише нова Лунна Соната. Що се отнася до ефективност, предсказуемост, и безопасност там където ИИ може да бъде внедрен, резултата ще е много на малко в полза на ИИ.
1
 
3
 
3
khao до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
статията е типична за неукия писач който търси импресии, почваме от любимото ми въпросително изречение за заглавие и свършваме с класиката че журналистите незнаят какво е изкуствен интелект :):)
иначе по темата, нали един ден пищите че нямало работници и демографска криза, сега това ... ае изберете си едно нещо за което да плачете. Двете неща са взаимно свързани ... не може да искат хората да работят от сутрин до вечер за растеж и да гледат деца зада има още растеж ! Плюс това дето казва Сакмано
2
 
11
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
брях тези специалисти ... това дето говорят "изкуствен интелект" са експертни системи за обработка на големи обеми бази данни и да вадят обобщена информация от това или дърво на решенията - типичен пример е алгоритмите за управление на автомобили . хора не се оставяйте да ви заблуждават с понятието "изкуствен интелект" , имат впредвид сложни алгоритми . за сравнение един такъв сложен алгоритъм за управление на автомобил от точка А до точка Б не може да стъпи на малкият пръст на единият крак на една хлебарка по въпросите за ориентирането и намиране на път в околната среда . тука изосновно се бъркат понятията . на този етап от развитието на алгоритмите понятия като дедукция , логическа мисъл и решаване на задачи са научна фантастика :))) . ние те първа схващаме как работи мозъка и как взима решения тия плямпат за изкустен интелект :))) ... стига бе ... алгоритмите са просто един по-сложен ексел или фотошоп , инструменти с които да си вършим работа ... нищо повече .
2
 
12
 
1
преди 1 месец
Обложете труда с още по-високи данъци и административни тежести, пък после да се чудите защо бизнеса търси заместители.