IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руди Джулиани: Няма нищо лошо в това да приемеш помощ от Русия

Адвокатът на президента определи доклада на Мълър като продукт на хора, които симпатизират на Хилъри Клинтън и мразят Доналд Тръмп

17:14 | 22.04.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бившият кмент на Ню Йорк и настоящ адвокат на Доналд Тръмп Руди Джулиани. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Бившият кмент на Ню Йорк и настоящ адвокат на Доналд Тръмп Руди Джулиани. Снимка: Ройтерс

Според Руди Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк и настоящ адвокат на американския президент Доналд Тръмп, няма нищо лошо в това, че кандидат за президент на САЩ е приел информация от руски източници.

“Зависи откъде идва (информацията)“, споделя Джулиани в интервю за CNN. 

Той подчертава, че всеки един кандидат за президент на САЩ би приел информация, която злепоставя негов опонент по време на кандидатпрезидентската кампания, съобщава Bloomberg.

Коментарът на Джулиани отразява отговора на Доналд Тръмп във връзка с доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, който обобщава двугодишното разследване относно подозренията за намеса от страна на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Междувременно демократите от Конгреса обсъждат дали заключенията на доклада изискват започване на процедура за импийчмънт срещу Доналд Тръмп.

Джулиани сподели, че опонентите на Тръмп неправомерно са обвинили президента в престъпления, равносилни на държавна измяна, които така и не са били доказани.

Американското министерство на правосъдието публикува преработена версия на доклада на Мълър в четвъртък миналата седмица, като посочва, че не е установило координация между Тръмп или представители на предизборния му щаб и Русия по време на кампанията за президентските избори.

Според министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ Уилям Бар Мълър не е открил доказателства американският президент да е възпрепятствал разследването срещу него за евентуален сговор с Русия по време на предизборната кампания.

Джулиани определи обширния доклад от 448 страници като продукт на "екип от обичащи Хилъри (Клинтън) и мразещи (Доналд) Тръмп хора“, водени от прокурора Андрю Уайсмън, когото определи като „наемен убиец“.

Адвокатът на американския държавен глава също така оспори онази част от доклада, в която бившият съветник на Белия дом Дон Макган твърди, че Тръмп му е наредил да отстрани Мълър от неговия пост.

Адвокатите на президента са изготвили опровержение на доклада на Мълър, сподели още защитникът на Тръмп.

„Ще дойде момент, в който ще отхвърлим доклада“, предупреди Джулиани, добавяйки: „Не утре, не и вдругиден. Ще видим тогава. Ще видим какво ще стане“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
georgi_shum
преди 4 години
Никой в щатите си няма и хабер за жалкото му съществуване :) А и са само. Може да си мечтае да иде там...от де у него $1000 за билет:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 4
khao
преди 4 години
а ти в качеството си на какъв говориш от името на "редовия американец" ? тук си известен като един от форумните ***, но ми е интересно в щатите като къв си известен ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 6
Императорът
преди 4 години
Редовият американец твърдо подкрепя великият мъж. Всички знаем кои подкрепят Полуживата - ***, извратенци, паpaзити на социални помощи, талибанци, озверели феминистки и т.н. - всички тия, дето по-добре да ги няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 3
ABBA
преди 4 години
Така си мислиш.За редовия американец долара му е и бога и царя...Всичко друго е самооправдание, лукавство, самоизмама, пропаганда и демагогия. Но светът все още им се връзва.Жълтият камък му е майката, но има още дузина варианти.Например силовите трансформатори на далекопроводите им са нестандартни - всяка фирма си прайка кво си реши.Замяната с нов - 6 месеца има-няма ше останат на пост и молитва....Тогава ще слезат от т.н. Сияйният град на хълма (бабарар с мноооогомилиардни загуби)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 4
Императорът
преди 4 години
Относно злепоставянето - никой не злепоставя полуживият *** повече, отколкото сам той се. Нека видим какво пише в Пиленцето самата клинтън относно атентатите в Нова Зеландия (Сърцето ми е разбито за глобалната мюсюлманска общност. Трябва да продължим да се борим с увековечаването и нормализирането на ИСЛЯМОФОБИЯТА и расизма във всички форми. Терористите на бялото господство върховенство трябва да бъдат осъдени навсякъде) и относно атентатите в Шри Ланка (На този свят уикенд ЗА МНОГО РЕЛИГИИ, трябва да се обединим срещу омразата и насилието. Молим се за всички, засегнати от днешните ужасяващи атаки за великденци и пътници в Шри Ланка).КОЙ спонсорира Полуживата и нейните фондации - случайно да са ислямистки източници от Близкият изток? Тя дори се страхува да посочи религията на жертвите от вчерашните "ужасяващи атаки"... но при първия случай веднага скача срещу "ислямофобите" и "расистите" !!! Очевидно е на кого симпатизира и кого презира тая твар - Тръмп да не дреме, а да я смачка, защото и САЩ е християнска държава - или поне така си мисля.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още