IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Teklas България ще купи земя от община Враца за новия си завод

Производителят на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната индустрия ще вложи близо близо 22 млн. лева

15:25 | 23.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: kalinkamenov.com</p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: kalinkamenov.com

 

Производителят на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната индустрия Teklas България, който е 100-процентна собственост на турския концерн Teklas Kaucuk Sanayi ve Ticaret, ще подпише в сряда договор с община Враца за придобиване на имот в града, където ще бъде изграден заводът на голямата компания.

Инвестицията е в размер на близо 22 млн. лева, а първоначалният брой на разкритите работни места ще бъде 500. Предприятието произвежда каучукови и пластмасови съединения за автомобилната промишленост.

На срещата с медиите градоначалникът Калин Каменов заяви, че новият завод ще бъде изграден непосредствено до производствената база на „МД Електроник“.

„С двата завода в града във Враца ще се обособи нова индустриална зона и ще се появим на световната карта на автомобилната индустрия“, заявява Каменов, цитиран от пресцентъра на общината.

Припомняме, че базираната във Валдкрайбург германска компания MD Elektronik също инвестира в нова фабрика във Враца. Инвестиционният проект на стойност 21,5 млн. лева ще разкрие нови 300 работни места. Фирмата ще произвежда кабели за пренос на данни и електронни компоненти, коаксиални части, кабели за медия и мултимедия модули. За завода на Teklas във Враца пък стана ясно в края на февруари от публикация на Каменов в блога му.

В България заводите на Teklas се намират в Кърджали и Крумовград. Глобалният холдинг разполага с производствени бази и в Сърбия, Турция, Германия, Франция, Китай, Мексико.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още