Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Кое си заслужава повече: притежанието на акции или играенето на тото?

Всеки фен на тотото трябва чисто статистически да играе около 14 млн. пъти, за да успее да отгатне веднъж цифрите на „6 от 49“

0
 
2
 
7
Sakamano до: Императорът
преди 3 седмици
Инвестирането отговаря на дефиницията за хазарт - залагане с цел печелба върху изхода от бъдещо събитие, с възможност да се загуби залога. Не подценявам важността на знанията и уменията на инвеститора. Всъщност, те са също толкова нужни и за комарджията, дори повече. Успешни инвеститори познавам не един, докато успешните комарджии са голяма рядкост.
3
 
2
 
6
Императорът до: Sakamano
преди 3 седмици
Ако някой си мисли, че инвестирането е хазарт, по-добре да търка търканици !!!
0
 
11
 
5
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Тото е един вид купуване на щастие! Само срещу 1 лев на седмица може да си мечтаете, че ще станете милионери, а позитивните мечти са си реално щастие!
Мечтата и щастието не са по големи, ако попълните два или три фиша, затова най-голямата полезност при тотото е ако играем с един фиш на седмица. От такава гледна точка не трябва да смесваме тотото с инвестициите, където колкото повече инвестираме, толкова по голям номинален резултат ще постигнем!
0
 
10
 
4
BigBear до: Sakamano
преди 3 седмици
Тото фишът е като опция извън парите. Оборотът е от порядъка на десетки милиони . Тоест има покупки на такива опции и те гарантирано губят примерно в 75 % от случаите - така са конструирани всички хазартни игри - те са с сигурна печалба за организатора. При акциите обаче нито загубата нито печалбата е гарантирана. Но бюрокрацията е гарантирана. Точно заради гарантираната загуба на потребителя някой гарантира липса на бюрокрация при хазарта...
2
 
12
 
3
преди 3 седмици
Единственото общо между тотото и акциите е хазартния елемент, по нищо останало не си приличат. При тотото инвестицията е минимална - пари които всеки може да прежали, падежът е до седмица, а печалбата - много слабо вероятна, но ако се случи, възвръщаемостта е огромна. Инвестицията в акции е голяма и дългосрочна, изисква управление, вероятността за печалба е по-добра, но възвръщаемостта е ниска - не е начин за изкарване на бързи пари. Просто е глупаво и некоректно да се сравнява с тотото.

0
 
9
 
2
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Всъщност, вероятността да пускаш 14 млн. пъти едни числа, за да улучиш една от 14 млн. комбинации в тотото е само 65%. Далеч не 100%.
2
 
13
 
1
преди 3 седмици
Ако за да пуснеш тото фиш подписваш 5 страници договор и още толкова декларации, и за да се проведе всяко теглене се пише проспект от 100 страници няма да е така, но сега е прието че инвестирането е в много пъти по - опасно от хазарта. Е и капиталовият пазар не връща "ресто"...