Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Русия ли е тайният кукловод на България?

Британската медия Independent разглежда руската политика спрямо страната ни като средство за налагане на икономически контрол и източване на ресурси

   1| 2| 3| 4    
21
 
19
 
27
khao до: Mavi Goz
преди 3 години
Няма профилна снимка
сори не те дочетох ... щото обикновено пише тоталните глупости :) но тук се припокриваме, без последния абзац, който е чиста лъжа, но пък е част от опорките ви и си длъжен да го напишеш
22
 
31
 
26
khao до: Sokratus
преди 3 години
Няма профилна снимка
РУСИЯ Е ЯВНИЯТ КУКЛОВОД на България!И не е спирала от 1944 с малки прекъсвания!----мазен гАз е прав тук ... не е от 44та, кукловодят ни от освобождението (1878г.) насам с малки прекъсвания покрай войните.почти век и половина руско ИГО !
36
 
36
 
25
преди 3 години
Няма профилна снимка
Ледът се пука, господа съдебни заседатели :)... и кръгът се стеснява също. Черна гора, Хърватска, Македония, скоро Украйна и Грузия... Скоро сателитите на Русия ще остане ще се броят само със средния пръст на едната ръка. Може би Сърбия ще е последната, която навремето Русия насъска на война срещу нас, за да попречи на нашето Съединение? Но и на братята сърби некой ден ще им дойде акълът в главата и ще му теглят една на Путин в... гъската!
24
 
42
 
24
Mavi Goz до: Sokratus
преди 3 години
"РУСИЯ Е ЯВНИЯТ КУКЛОВОД на България!И не е спирала от 1944 с малки прекъсвания!;)"Ти традиционно пишеш глупости, но този път, без да се усетиш, си написал нещо близо до истината. Близо, защото от глупост, неграмотност или политически талибанизъм си сбъркал датата с близо 64 години.Русия е явен кукловод на България още от 1878 г., а неявен - поне от 10 години по-рано, когато имперските тайни служби са вербовали български емигранти-бегълци от турските издевателства по нашите земи, обучавали са ги и са ги готвили за просветителска дейност с цел подготовка на населението за деня, когато руската армия ще стъпи отсам Дунава. Такава военна операция се е планирала доста отдавна - още когато в Руската империя са разбрали, че съкрушаваща победа срещу Османската империя, с цел поставяне на проливите под руски контрол е невъзможна с военни действия през Кавказ.И те така руското кукловодство е съвпаднало с нашия национален интерес и се е появила Третата Българска държава. И едни Българи, живели доста преди 1944 г., с които се гордеем и сме кръстили градове, улици и училища на тях и сме им построили паметници, са кръстили също толкова градове, села, улици и какво ли не и са вдигнали паметници на разни руснаци... ;)Но пък за разлика от пишещите подобни статии англичаните, руснаците никога не са държали отвоюваната с руска кръв българска територия с военно присъствие като например Гибралтар, а са разчитали на елементарна признателност от българския народ. И жестоко са сгрешили! Справка - двете войни, в които сме били срещу тях и сега се готвим за трета - пак за радост на де били като твоя милост... :lol:
17
 
16
 
23
ABBA до: ABBA
преди 3 години
репчене де, грешка
35
 
33
 
22
ABBA до: Onia
преди 3 години
За съжаление вече за русофобия се плаща.Питай прибалтийските републики.А тия дни Украйна отнесе 2 големи шамара за5 годишното си безумно решчене.А звукът от тия шамари (ембарго и руско гражданство)тепърва ще отекне.Тук още се правят, че дъждец вали...
16
 
40
 
21
преди 3 години
Няма профилна снимка
България, една от най-бедните страни в Европа, плаща на Газпром между 10% и 26% повече за доставки на газ, отколкото другите европейски държави. Това ще струва 1 млрд. евро на страната през следващите пет години, което се равнява на целия годишен бюджет за образование.
22
 
24
 
20
преди 3 години
е как ама мнооо ясно, че са тия кукловодите, нема кой друг да е .... тия са виновни и за гладните в Сомалия .... :)) а за Скрипалата изкарахме късмет, че Ахангличаните имаха проблеми с Брексита иначе щеха да ни накарат, после Скрипал с Щерка му Воскресе, Воистину Воскресе .... ама нишо по въпроса ...
14
 
16
 
19
крас до: Стоян Петров
преди 3 години
Няма профилна снимка
ТВЪРДИШ , ЧЕ АМЕРИКАНСКИТЕ "централите са собственост на българската държава"ВИЖ КАКВО ПИШЕ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР ЗА собственика на "ЕЙ И ЕС - 3С МАРИЦА ИЗТОК " ЕООД: "ЕЙ И ЕС БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГС БВ", Идентификация 33303855, Чуждестранно юридическо лице, държава: НИДЕРЛАНДИЯ"Къде я видя българската държава, че аз нещо не разбирам ??А това което Иван Костов бе договорил е едно минало което ЦАРЯ , юпитата и тройната коалиция промениха!!
10
 
9
 
18
преди 3 години
Няма профилна снимка
С позволението на Инвестор бг ще представя на спорещите една статия от 2013 година по която ПРОКУРАТУРАТА ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ Е ПРОИЗНЕСЛА: "Добрев дава на прокурор особените залози за ТЕЦ-те Марица Изток 1 и 3"Строителството и модернизацията на AES "Гълъбово" (ТЕЦ Марица Изток 1) и "КонтурГлобал" (ТЕЦ Марица Изток 3) са станали срещу залог на сметките за електричество на потребителите у нас. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев, цитиран от агенция Фокус. Според него с тези залози са били осигурени гаранции за инвеститора от всички потребители в България без да е взето тяхното съгласие. "Това е все едно да станете поръчител и да си заложите заплатата на някой, който да строи апартаменти", обясни Добрев.Прокуратурата ще преценява дали са били законосъобразни тези особените залози на вземания по дългосрочните договори за изкупуване на електроенергия, обяви още той. Днес всички документи за особените залози на тези централи ще бъдат внесени при главния прокурор.Договорите за особените залози са били сключени през 2002 и 2005 година и в тях е записано, че НЕК е длъжна да изкупува електричеството от тези централи. Според одитен доклад от 2011 г., ако НЕК спре да плаща, сумата, която ще дължи по сключените особени залози с двете централи, ще бъде над 13,1 млрд. лева. Делян Добрев подчерта, че особените залози са споменати още през 2001 г. в сключените от правителството на Иван Костов споразумения. В тях е записано, че е задължение на НЕК да сключи особени залози в полза на двете централи, а има и писма за подкрепа на държавата относно обезпеченията на инвеститорите в тези компании. Писмата са от министрите на енергетиката Петър Жотев от май 2001 г., от Милко Ковачев и от Мирослав Севлиевски, посочи Добрев."Още през 2001 г. са формирани финансовият модел, нормата на възвращаемост и срокът от 15 години за изкупуване на енергията при работа на централите, като договорите са подписани с офшорни компании, които впоследствие са продали сключените добри условия с българската държава на други компании", каза министър Добрев."При положение, че се прави особен залог на бъдещи вземания, защо тези централи тъй като рискът се носи от всички потребители, съответно от НЕК - защо тези централи не са построени от самата Национална електрическа компания, при положение, че тя осигурява кредита?", попита още министърът в оставкаДобрев допълни, че в договорите за AES "Гълъбово" са заложени приходите на Електроразпределение Варна и Електроразпределение Пловдив, което значи приходите от EVN и ЕОН. А за другата централа Марица 3, са заложени 43% от трите дружества. Добрев уточни, че няма представа как 43% от двете дружества са били повторно заложени.ЗА КАКВИ ДЪРЖАВНИ ЦЕНТРАЛИ ЗА КАКВИ ПЕТ ЛЕВА МИ ГОВОРИТЕ БЕ?!!!