Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Бизнесът все още не е доволен от промените в Наредба Н-18

От БСК призовават управляващите да преосмислят подхода си и да се съобразят с исканията на фирмите

   1| 2    
0
 
12
 
15
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Още нещо нека ви кажа какви неандерталци са НАП. БНБ в официално писмо казва че НЕ трябва да се печатат касови бележки за Paypal, но според тиквочите от нап трябва. Ако някой е приемал фирмени плащания с paypal интерсно каква стойност би чукнал в касовия бон след като paypal нямат левова валута може би ползва еврова и превалутира по курса на БНБ WTF. Да не говорим че според новата наредба касовите бележки трябва да са в реално време тоест ако имате каквото и да е СУПТО трябва да го накарате да комуникира с paypal. Имате два избора молите се да има одобрено такова СУПТО в НАП и фирмата да го продава, вариант две вие си правите СУПТО-то както си искате но тогава зависите от шуробаджанака на 60 години който не знае какво е това paypal да ви го одобри. Държавата осеща ли се какви пропуснати ползи има заради собствената си алчност и глупост. Пестенето е майка на мизерията в случея цепенето на стотинката от НАП.

Имаше един виц защо тоалетната хартия е трипластова?
Единия екземпляр отива в НАП.
1
 
4
 
14
data до: vankata89
преди 3 седмици
аха , стана ясно - в word става , ама виж в excel не става щот с него става не лоши база данни
1
 
13
 
13
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Ако някой от инвестора чете коментарите ми моля нека да напише една статия за проблемите които съм посочил в тази наредба защото държавата не разгласява тези подробности пред простолюдието което не го интересува тай като него това не го засяга пряко.
0
 
5
 
12
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Мисля че може понеже няма база данни и не може да се прави справка :)
1
 
12
 
11
data до: vankata89
преди 3 седмици
да, вече не можем да си пишем фактурите в Word и Excel . Требе в микроинвест !

0
 
16
 
10
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Още нещо ако ползвате софтуер за фактуриране и този софтуер има база данни и запазва вашите фактури също е СУПТО и попада под ударите на наредбата https://www.kik-info.com/novini/novini-i-akcenti/Bezplatno-fakturirane-bez-nuzhda-ot-SUPTO-i-vrazka.145312.php

Такава свръг регулация няма никъде по света ама от мутренско управление какво да очакваш
0
 
15
 
9
data до: s3
преди 3 седмици
Тебе определено те боли главата , а и нямаш никаква идея от нещата който коментираш ., ГЕРБ требе по добре да плащат на троловете си , че инак им е много ниско нивото .

Vankata89 - точно казано . И пак да питаме главочите от нап - има огромен брой фирми който са си ПЛАТИЛИ за да им разработят софтуер за техните нужди - те кво ще правят ? Ще минават към микроивест ли ? Смешници !
1
 
12
 
8
khao до: vankata89
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Ще има няколко наши фирми с бързо и лесно одобрен софтуер които ще събират пари за годишен абонамент
-----
то това е идеята на тази наредба, преди това бяха четците за лични карти по болниците, после за отпечатъци ... всяка години се развързва една електроника или софтуер от нашите фирми.
1
 
11
 
7
vankata89 до: s3
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
С какво ни помога печатането на касов бон в реално време за събирнето на ДДС за картови плащания като реално картовите плащания пристигат в банкова сметка. Само да кажа че фирмите които приемат пари само по банкова сметка не е нужно да имат касов апарат и не печат бонове :). В Естония може дадеш автоматичен достъп до фирмената си банкова сметка оперища с картовите плащания ако искаш и по този начин не те занимават с глупости.
1
 
15
 
6
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Другото безумие като изпратите софтуера си за одобрение към КЪРЛЕЖИТЕ трябва да им направите специално ръководство за тях как се ползва софтуера на български и те не проверяват фукционалноста на самия софтуер ами проверяват по това какво е написано в това тъпо раководство и могат да ви върнат за каквото им скимне е къф е смисала от цялото това комунистическо безумие ако някой ми каже. Ще има няколко наши фирми с бързо и лесно одобрен софтуер които ще събират пари за годишен абонамент и фирмите ще прехвърлят цялото това безумие в цените си така че накрая пак гражданина ще го отнесе. Да не говорим че и като някой бизнес затвори или мине на сиво може приходите още повече да спаднат :) ама ганя *** и не разбира и се кефи като бизнеса плаща нищо че реално накрая той плаща цялата сметка.