IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche bank и Commerzbank се отказват от сливане

Двете банки посочват, че сливането няма да доведе до достатъчно облаги, които да компенсират рисковете около преструктурирането и необходимостта от капитал

12:55 | 25.04.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германските кредитори Deutsche bank и Commerzbank решиха да се откажат от преговорите си за сливане, започнали в средата на март, които можеха да доведат до създаването на германски гигант в сектора, обявиха двете банки, цитирани от Франс прес. 

Малко преди обявяването на тази новина вестникът Handelsblatt съобщи, че преговорите за сливане между Deutsche bank и Commerzbank се прекратяват.

Агенция Ройтерс, позовавайки се на информиран източник, съобщи, че тези преговори вероятно ще приключат с неуспех.

В обедната търговия на борсата във Франкфурт стойността на акциите на Commerzbank се понижава с 1,77%, а книжата на Deutsche bank поскъпват с 4,20 на сто.

"След задълбочен анализ стигнахме до извода, че това сливане не би могло да създаде достатъчно много облаги, които да компенсират рисковете, разходите за преструктуриране и необходимостта от капитал, който се изисква за подобно обединение", посочват двете банки в две отделни комюникета.

Невъзможността за сключване на споразумение ще засили натиска върху Deutsche bank да направи по-радикални промени като съкращения в американското подразделение на банката, което регулаторите и някои по-големи инвеститори препоръчват.

Deutsche bank се опитва в момента да постигне споразумение за подразделението си за управление на активи.

Провалът на преговорите вероятно ще направи Commerzbank уязвима към чуждестранно придобиване.

Както UniCredit, така и ING изразиха интереса си към втората най-голяма банка в Германия, отбелязва Ройтерс.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
Финанси виж още