IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврохолд: Оказваме пълно съдействие относно проверката на КФН

ОТ дружеството определят акцията като "закономерна и очаквана стъпка" с оглед на значимостта на сделката с ЧЕЗ Груп

15:00 | 25.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Еврохолд България</em></p>

Снимка: Еврохолд България

Българският публичен холдинг „Еврохолд“ оказва пълно съдействие на Комисията за финансов надзор (КФН) по отношение на започналата проверка на регулатора относно сделката за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България, съобщиха от дружеството в съобщение до медиите. 

“Еврохолд приема започналата проверка за закономерна и очаквана стъпка с оглед значимостта на сделката за активите на ЧЕЗ в България, предоставя всички необходими и изискани от комисията документи и осигурява пълен достъп до информацията за дейността на дружеството на служителите на надзора.”, посочват от компанията.

Основната цел на КФН е да провери финансовото състояние и капацитет на дружеството с оглед бъдещите придобивания, включително на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и „ЧЕЗ Електро България“ АД, информира Комисията в сряда.

КФН подчертава, че по закон електроразпределителните дружества са част от националната европейска критична инфраструктура с пряко отношение към националната сигурност.

Регулаторът твърди, че проверката на получилия ексклузивност кандидат за придобиването на активите на ЧЕЗ е част от стриктния надзор по отношение на поднадзорните лица и публични дружества.

За проверките са информирани прокуратурата и ДАНС.

Акционерите на „Еврохолд България“ одобриха увеличение на капитала на компанията с близо 80 млн. лв. до 277 млн. лв. чрез емитирането на нови акции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още