IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската централна банка запази без промяна основната си лихва

Тя остава на равнище от 7,75%

15:42 | 26.04.19 г. 1
Руската централна банка запази без промяна основната си лихва

Руската централна банка (РЦБ) за трети път от началото на годината запази водещата си лихва на равнище 7,75 на сто, съобщи днес пресслужбата на регулатора след заседанието на съвета на директорите.

РЦБ отбеляза, че през март инфлацията с годишно натрупване е достигнала максимум и през април е започнала да забавя темпа, а сегашният се очертава малко под прогнозирания от РЦБ, съобщи ТАСС.

Централната банка на Русия ще взема решенията по водещата лихва, отчитайки динамиката на инфлацията и икономиката, а също въз основа на оценката на рисковете, идващи от външните условия, както и на начина, по който реагират на тях финансовите пазари.

При развитие на ситуацията според основните прогнози на РЦБ, вероятно ще има понижаване на лихвите през второто или третото тримесечие на 2019 година, се отбелязва в съобщението на РЦБ. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
infos700
преди 4 години
Услуга за финансиране на тълпата* Личен заем* Експертен кредит* Индустриален кредит* Търговски кредит* Първи бизнес заем* Личен проект за кредит* Ипотечен кредитЕлектронна поща: infos.kredit700***gmail.comWhatsapp: +33 7 56 81 46 01
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още