IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alphabet успя да потопи Nasdaq

Книжата на Alphabet – компанията майка на Google, поевтиняха със 7,6%, отбелязвайки най-лошия си борсов ден от октомври 2012 г. насам

23:29 | 30.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските пазари завършиха борсовата сесия във вторник без единна посока, като по-лошите от очакваното резултати за Alphabet накараха широкия измерител Nasdaq да отстъпи от последните си рекорди, съобщава CNBC.

Измерителят отписа 0,7%, достигайки ниво от 8107,77 пункта, след като отбеляза нов рекорд в предходната сесия.

От своя страна индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави 0,14%, достигайки 26 592,50 пункта.

Широкият показател S&P 500 прибави 0,09% до 2945,81 пункта.

Книжата на Alphabet – компанията майка на Google, поевтиняха със 7,6%, отбелязвайки най-лошия си борсов ден от октомври 2012 г. насам. Това се случва на фона на публикуваните по-рано данни за тримесечието на технологичния гигант, според които приходите достигат 36,34 млрд. долара при прогнозирани 37,33 млрд. долара. Представянето се дължи на забавяне в средствата от продажби на Google.

McDonald’s, чиито акции влизат в състава на Dow, отчете приходи и печалба за тримесечието, които се оказаха над очакванията на анализаторите. Продажбите в едноименните заведения на веригата за бързо хранене нарастват с 5,4% - значително над 3,4-те процента, които прогнозираха експертите. Книжата на компанията поскъпнаха с 0,25%.

General Electric също отчете по-добри от прогнозираните данни за печалбата през първите три месеца на годината, с което акциите на компанията прибавиха 4,63% към стойността си.

Над половината от компаниите в състава на S&P 500 публикуваха резултатите си за тримесечието, като 77% от тях са над очакванията, показват изчисления на Refinitiv. Ако останалите, чиито доклади предстоят, отчетат данни в съответствие с прогнозите, то ръстът на печалбата на годишна основа ще възлиза на 0,7%. За сравнение в началото на април прогнозите бяха за свиване от 2%.

Технологичният гигант Apple се очаква да представи своите резултати след края на борсовата сесия във вторник. Акциите на компанията поевтиняха с близо 2% в рамките на сесията.

Фокусът на инвеститорите тази седмица обаче ще бъде срещата на ръководството на Федералния резерв и предстоящата пресконференция в сряда. Анализаторите ще очакват да разберат дали централната банка ще промени смекчения си тон по отношение на политиката за увеличение на лихвените проценти.

„Тяхната цел ще е да се отдръпнат от светлините на прожекторите и да останат в режим на изчакване през останалата част от годината“, смята Марк Хапенщал, главен инвестиционен директор на Penn Mutual Asset Management. По думите му един стабилен Фед води до „по-стабилни пазари“.

На петролните пазари цената на „черното злато“ също не намери единна посока. Американският сорт WTI прибави 0,55% към стойността си до 63,85 долара за барел. От своя страна фючърсите върху международния бенчмарк Брент поевтиняха с 0,1% до 71,97 долара за барел.

Златото на свой ред поскъпва с 0,3% до 1285,30 долара за тройунция.

При облигациите доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа намалява до съответно 2,505% и 2,933%.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, намалява с 0,36% до 97,51 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още