Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Пазарната капитализация на Apple отново доближи 1 трлн. долара

Ако не беше силната програма за обратно изкупуване на акции, това можеше да се случи още в сряда

2
 
3
 
6
Императорът до: Императорът
преди 2 седмици
Въпросът е, че при повечето компании свободният обем е само една фикция, защото огромната част от - е в ръцете на рядко търгуващи инвеститори. Така сравнително малобройни спекуланти помпат акцията и - в случая - често продават на неопитни инвеститори, които си купуват акции на Ябълчичката, само защото те говорят по тяхна моба... и съвсем не се замислят, че тия ябълчици не са като ония ябълчици, дето растат по дърветата, но за да пъкнат, трябват сериозни ресурси. Ама то и ония ябълчици не са лесни - то земя да купиш, фиданки да набоцкаш, пък да ги отгледаш, пък да ги пръскаш, пък от хъхpeци да ги вардиш, пък срещу градушка и слана да ги застраховаш, пък да ги обереш, за да може някой неразсъждаващ да рупа...
3
 
4
 
5
Императорът до: zelka007
преди 2 седмици
А че нали тия компании държат ресурсите с дългосрочни концесии? Инфраструктурата - тоже. Ясно е, че петролът, газчицата, желязцето, алуминийчецът, медецът, уранчецът, никелчецът, литийчецът, въглището, кобалтчецът, манганчецът и т.н. няма да избягат - но няма да е толкова лесно друг да пъкне от нищото, че да развие технологическият ресурс, че да поеме концесиите, че да започне да копа и т.н. Целият тоз процес световната икономика изоснови и брутално ще разтърси.
0
 
4
 
4
zelka007 до: Императорът
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
ами Импе , като пуснат кепенците , акционерите ще пият по една студена вода (пу , пепел ми на езика) и те така ... ресурсите ще избегат ли без тези компании ? или добивната техника от находищата ? други ще се наместят на финансовия поток :)))
3
 
7
 
3
ABBA до: Императорът
преди 2 седмици
Боинг получи държавна безвъзмездна помощ от
20 000 000 000 $ да не фалира.

Бай Мъск за сега добре точи и той от държавната им хранилка.
Ама да спасяваш компания за 1 000 000 000 000 $......
няма начин, или изобщо не е 1 000 000 000 000 $.
3
 
7
 
2
ABBA до: Императорът
преди 2 седмици
Импе, то тъй, ма не точно :)
Преститурки от всички страни ще получат опорки да
вият на умряло!
Когато нещо загива на Запад, то е трагедия,
кога нещо се затрива при славяните, то е статистика....

3
 
15
 
1
преди 2 седмици
Не виждам нищо в тая компания, което да струва 1 ГБ. За сайтчето за електронна търговийка пък - съвсем.
За сравнение - ОБЩАТА пазарна капитализация на двете най-големи петролни компании на света, на най-голямата газова компания на света, на двете най-големи минни компании на света (които - ако пуснат едновременно кепенците, могат буквално да сринат световната икономика), плюс най-голямата хапчева компания на света - е общо под 920 МБ. Познайте от три пъти: какво РЕАЛНО ще се случи, ако Ябълчицата хлопне кепенците? - Ами: НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ.