Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Има ли лесно решение за Венецуела?

Докато страната отслабва, надпреварата за властта в Каракас изглежда все повече като война, която чужди държави водят чрез посредници

   1| 2    
5
 
20
 
7
ДХДО до: Mavi Goz
преди 1 месец
Няма профилна снимка
„Още повече, че имаме и прекрасни примери за това - сички видехме как с отстраняването на Саддам, Кадафи и Янукович ...”

=====

Е, Мадуро има на своя страна и примера с Асад-син. Пропагандната медийна машина на глобалния хегимоният и него го рекламираше, като „несъвместим” с бъдещето на Сирия и „обречен” на поражение, в борбата с „прогресивните” сили на терен, обаче рекламата си е реклама, а реалността се оказа мнооого в страни от заклинанията, с които ни заливаха обилно :-)
5
 
17
 
6
ABBA до: Sakamano
преди 1 месец
44. Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълнявате похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата.
45. А понеже Аз говоря истината, не Ми вярвате.
46. Кой от вас ще Ме укори за грях? Ако пък говоря истина, защо Ми не вярвате?
47. Който е от Бога, той слуша Божиите думи. Вие затова не слушате, защото не сте от Бога.
48. На това иудеите Му отговориха и рекоха: не казваме ли ние право, че Ти си самарянин, и в Тебе има бяс?
49. Иисус отговори: в Мене бяс няма; но почитам Отца Си, а вие Ме безчестите.
50. Ала Аз не търся Моята слава: има Друг, Който я търси и съди.
51. Истина, истина ви казвам: който спази словото Ми, няма да види смърт вовеки.
52. Тогава иудеите Му рекоха: сега разбрахме, че в Тебе има бяс: Авраам умря, пророците също, а Ти казваш: който спази словото Ми, няма да вкуси смърт вовеки.
53. Нима Ти си по-голям от отца ни Авраама, който умря? И пророците умряха; на какъв се правиш Ти?
54. Иисус отговори: ако Аз се славя Сам, славата Ми е нищо. Моят Отец е, Който Ме прославя и за Когото вие казвате, че е ваш Бог,
55. но Го не познахте, пък Аз Го зная. И ако кажа, че Го не познавам, ще бъда като вас лъжец. Но Аз Го зная и пазя словото Му.
56. Авраам, вашият баща, би се зарадвал да види Моя ден, и видя, и се възрадва.
57. На това иудеите Му рекоха: нямаш още петдесет години - и си видял Авраама?
58. Иисус им рече: истина, истина ви казвам: преди Авраам да е бил, Аз съм.
59. Тогава взеха камъни, за да хвърлят върху Му; но Иисус се скри и излезе от храма, като мина презсред тях, и така си отиде.
7
 
19
 
5
преди 1 месец
...ако америка бе силна, както бе силна през отминалите 10 години, когато без да се съобразява с никой бомбандира Сърбия и с безочие и ярост уби много цивилни хора, сега щяхме да гледаме подобен развой на събитията и във Венецуела. ....Останаха им само спомените за онова време. ....омекна им бухалката на американчетата! ...все още надигат главица заради валутата си, но и това тяхно оръжие ще "ръждяса" съвсем скоро! ...аре със здраве и да знаете, че нямам нищо против обикновените американци. Хора като нас!
9
 
24
 
4
Mavi Goz до: Sakamano
преди 1 месец
Пак си в десетката, ама тоя път стреляш от обратната страна на мишената, демек - наопаки на предния... :lol: И аз това викам - оставете народа да си решава кой да го управлява - за добро или за лошо. Така и народът трупа опит и знания, и войните и труповете, особено на невинни, а и общите за света пакости ше са по-малко, нали?
Проблемът е, че некои се прехранвят основно с войни, трупове и световни пакости... ;) :lol:
19
 
8
 
3
Sakamano до: Mavi Goz
преди 1 месец
Да, католицизмът е бетер исляма.
Ако един народ е толкова пpocт, че не може да хване шанса който му се дава, значи си заслужава мизерията и никой не може да му помогне.

13
 
25
 
2
Mavi Goz до: Sakamano
преди 1 месец
Мдамм... Както винаги - компетентно и на място! Още повече, че имаме и прекрасни примери за това - сички видехме как с отстраняването на Саддам, Кадафи и Янукович кризата и агонията в съответните държави олетеха яко дим и настана здравословна стабилност и просперитет...
Хвала на изповядващите такъв подход - с него доказано светът, в който живеем, става по-добър, мирен и уреден... :lol:
26
 
19
 
1
преди 1 месец
Без да влизам в излишни разсъждения кой прав и кой крив, решението за Венецуела е само едно и то започва с отстраняването на Мадуро. Всички други варианти означават задълбочаване на кризата и удължаване на агонията.