IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

А. Новак: Русия е изпълнила производствените цели на ОПЕК+ в края на април

Съкращенията при руския добив на петрол достигат 229 хил. барела на ден

17:54 | 02.05.19 г.
<p>
	Руският министър на енергетиката Александър Новак. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Руският министър на енергетиката Александър Новак. Снимка: Ройтерс

Съкращенията в руското производство на петрол в края на април достигат ниво от 229 хил. барела на ден, което е по-ниско от равнището през октомври миналата година, считано за основа на решението за съкращения на ОПЕК+, като тук се изключват споразуменията за съвместно производство (PSA), заяви руският енергиен министър Александър Новак, цитиран от ТАСС. 

Ако се вземе под внимание добивът в Русия през последния ден на април, може да се види понижение от 223 хил. барела дневно, сподели Новак, като добави, че средното ниво на производството през изминалия месец отчита спад от 213 хил. барела на ден спрямо октомври 2018 г., без да се включват PSA.

Заедно с въпросните споразумения, съкращенията при добива на петрол в Русия достигат 197 хил. барела дневно спрямо базата от октомври.

„През май 2019 г. Русия ще запази своите производствени нива в рамките на споразумението (с ОПЕК), добави още енергийният министър.

Investor.bg припомня, че Русия се споразумя с Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и останалите нейни съюзници да извърши съкращения на добива в размер на 228 хил. барела дневно.

Спрямо декември 2018 г. руското петролно производство се е понижило с 280 хил. барела на ден без PSA и съответно с 247 хил. барела на ден с включени PSA.

Според споразумението Русия е единственият участник в процеса на съкращения на ОПЕК+, който може постепенно да намали своята продукция, какъвто беше случаят през 2017 г.

Заради технологични и климатични особености производството в руските кладенци не може да бъде спряно незабавно.

Страните от ОПЕК и техните съюзници се съгласиха да редуцират добива на суров петрол с 1,2 млн. барела на ден, от които 812 хил. барела трябва да бъдат съкратени от членките на ОПЕК.

В средата на април Ройтерс съобщи, че производството на петрол в Русия достига ниво от около 11,2 млн. барела на ден в периода 1-19 април. През октомври добивът в страната беше на равнище от 11,41 млн. барела дневно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още