IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завършен е проектът за трета отбивка от скоростната магистрала край Перник

Отсечката е кратка, но трудно изпълнима

18:11 | 02.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: община Перник</em></p>

Снимка: община Перник

Напълно готов е проектът за изграждането на нова отбивка по скоростната магистрала в Перник при пътен възел "Марина бара". Той ще бъде връчен официално на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова и директора на АПИ. Това съобщи БТА, позовавайки се на кмета на общината Вяра Церовска.

"Това е чакан проект от 20 години. С него ще бъде направена трета отбивка от външноградската магистрала, която ще даде възможност да влиза пътникопотокът в Перник. Досега това става само на две места - в началото на кв. "Изток" и при кв. "Димова махала", е коментирала Церовска. По думите й отсечката е кратка, но трудно изпълнима, защото е в участък, в който предстои разширяване и удвояване на жп линията. 

Отпуснати са и средства за ремонт и реконструкция на пътен надлез "Иван Вазов" в Перник. Съоръжението е строено преди повече от 30 години и свързва централната градска част с района над автогарата. Изградено е над жп линията и пътя за Кюстендил и по него не са извършвани никакви конструктивни ремонти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още