IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Младите хора в България се интересуват от политиката на ЕС

Учениците и студентите имат много по-широки интереси, отколкото политиците предполагат

20:15 | 02.05.19 г. 5
Младите хора в България се интересуват от политиката на ЕС

Засегнатите теми по време на симулацията "Модел Република България 2019“ бяха изключително разнообразни. Сред тях са пакета „Мобилност“, въвеждането на общоевропейска армия, интеграция на малцинствата и приемането емигранти, защита на Черноморието от незаконно строителство и подобряването на имиджа на България като туристическа дестинация. Това каза Арно Пигелер, "Модел Република България 2019", в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Всеки работен ден от „Модел Република България 2019“ беше много различен. Последните заседания бяха доста драматични и имаше трудни гласувания, разказа Пигелер.

"Учениците и студентите имат много по-широки интереси, отколкото политиците предполагат. Част от младите хора разглеждат много задълбочено тези проблеми и показаха неочаквана експертиза".

Младежите се вълнуваха доста по-силно от темите, които бяха свързани с ЕС, заяви той.

„ЕС полага усилия младите хора да навлизат в дълбочината на проблемите, което изиграва роля. Това не се случва в България“.

Младите хора не са чак толкова широка аудитория и е много лесно да бъдат пренебрегнати от политиците, обясни гостът.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
zelka007
преди 4 години
ами интересуват се младите от ЕС , що да не се интересуват :))) ... сигурно им харесва , знам ли :))) ... тия златни медали дето постоянно носят в БГ (художествена гимнастика, карате, тайкуандо, и куп други спортове) и развяват българското знаме да не са от "дъртаци" :))) златни медали от всякакви олимпиади по математика, физика, химия и пр ... и стига си чел новини за гейове и *** , вземи се огледай около теб и ще видиш че хич не са толкова много , просто се пише много за тях и оставаш с впечатление че са много :))) ...хммм , като се замисля даже и в игрите имаме достойно участие . един от най-добрите CS:GO отбори е от български младежи :))) , в DOTA 2 един от най-добрите също е българин , абе и в магийките имаме участие :))) ... я излизай по-често навън , я виж как се е раззеленило , момите се пуснаха постоянно с къси поли вече , има какво да зяпаш навън ... стигас тази пропаганда :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 1
moronic-masonic
преди 4 години
Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
mavericos4
преди 4 години
чух го :Д
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
mavericos4
преди 4 години
investor.bg , имам голямо желание да чуя интервюто, но не мога, може ли да ми усилите волумето?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 5
ABBA
преди 4 години
Младите хора в България се интересуват от политиката на ЕС Младите се интересуват от бъдещият ЕвроГейскиХалифат ?!?!?А'сссс'тига ве!Я па мислим, че они само игрички с магийки, мурвалък и пр. Уаауу!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още