Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Юнкер: Европейците вече не се обичат

Йенс Вайдман е убеден европеец, опитен централен банкер и подходящ за гуверньор на ЕЦБ, смята президентът на ЕК

   1| 2    
0
 
4
 
13
khao до: george353
преди 1 месец
Няма профилна снимка
защото в африканската и азиатската история е нямало такива нещо, там само с пера са се галилили... доста тесногръд поглед на нещата.. с това мислене скоро няма да излезем от пещерите, както казва един друг форумен колега тук :))
2
 
13
 
12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Европейската история е сага за кръвопролития, алчност и омраза. Европейците никога не са се обичали, поне няма исторически доказателства за това. След всеки конфликт е имало период на затишие, защото за кратко всички са осъзнавали че войната е безумие. Настъпвал е период на просперитет и взаимна търпимост до момента в който разни опортюнисти не подложат народа на тотална експлоатация и просперитета не приключи в мизерия... за повечето. Тогава национализмът се завръща с нова сила, старите рани се отварят и безумието започва отново. И всичко това е документирано.
8
 
13
 
11
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Господин Юнкер, колко години след Бойко Борисов(Баце) и вие разбрахте, че няма обич на тази земя. Преди доста време и той си призна че обич няма, всички идват при него само за пари.
10
 
14
 
10
red6 до: Sakamano
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Най-големия проблем е, че тая кампания успява. Нямам предвид тая единична цел - Юнкер, а като цяло. Ироничното - кампанията беше и е възможна само и единствено поради либерализма на Европа, който е и основната цел на кампанията :) И въпреки всичките му недостатъци на либерализма, пак е стотици хиляди пъти по-добре от тоталитаризма. Та на който не му харесва - има си Китай, Русия, ДР Конго, Нигер, Куба, Венесуела - да ходи там, никой не го задържа тук :)
4
 
10
 
9
red6 до: serafima
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Има го и това. Европа е момента е по-разединена (по вътрешни и външни причини) от всякога след ВСВ. Разбира се Юнкер не е виновен за тоя процес, но като цяло не направи достатъчно да го спре. Реално и той има вина, но е абсурдно да се обвинява един-единствен човек за това. Много трудни времена и тотална липса на Де Гол-овци и Аденауровци (не че и те нямат трески за дялане де).

6
 
17
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не е морално, г-н Юнкер, в края на мандата си да нямате капка самокритика. Вашето ръковоство направи предостатъчно срещу стабилността и просперитета на ЕС, включително ВЕЧЕ да не се обичат европейците. Но какъвто калибърат на политика, такава му е и самооценката.
Дано да стане по-добре при следващото управление. То да отчете обективните закони, че трябва да се съгласува политиката между толкова много и различни държави, а не да се налага тази на Германия (Меркел( и Франция (Макрон). Погледнете се в сянката на политици преди вас и потънете в размисъл.
9
 
13
 
7
преди 1 месец
Иронията е, че кампанията срещу Юнкер идва от най-алкохолизираната страна в света. Не знам доколко е вярно и не ми пука. Ако не ти пречи да си изпълняваш задълженията, за мен пиянството не е недостатък.
4
 
7
 
6
michaelis12 до: Стоян Петров
преди 1 месец
Best of Jean-Claude Juncker
https://www.youtube.com/watch?v=rS-NXK9Jwao
10
 
8
 
5
Стоян Петров до: michaelis12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
В теста си не си посочил верният отговор - русия. Посочил си само възможни изключения, потвърждаващи правилото.
10
 
16
 
4
преди 1 месец
Kакво позволява закона да ръководите когато сте пиян ?
а) кола
б) камион
в) Европейски Съюз