IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Льо Пен търси съюзничество с Орбан и полската "Право и справедливост"

Тя ги прикани да се присъединят към нейната група в ЕП

17:44 | 05.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Лидерът на френската крайна десница Марин Льо Пен заяви днес, че протяга ръка на унгарския премиер националконсерватор Виктор Орбан и на полската консервативна управляваща партия "Право и справедливост". Изявлението тя направи по време на предизборен митинг в Брюксел, съобщи AFP, цитирана от БТА. 

Льо Пен бе в белгийската столица, за да участва в проява, организирана от фламандската крайнодясна партия Vlaams Belang. 

Всички партии, които искат да се присъединят към нас, "са добре дошли, ние ще им подадем ръка", каза Льо Пен. Тя заяви, че Орбан трябва да реши дали мястото му е "сред членовете на Европейската народна партия, които гласуваха срещу него и гласуваха за принудително разселване на мигранти" или "сред движения като нашите".

По-късно днес Льо Пен бе запитана на пресконференция в Брюксел за евентуално партньорство с полската "Право и справедливост", на което тя отговори: "Вратата за тях винаги е отворена за съставяне на тази голяма група, която се надяваме да сформираме в Европарламента".

Близостта на Русия с Льо Пен и Салвини предизвиква недоверие у полската управляваща партия, която е в редиците на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП. 

Но според председателката на френската партия Национален сбор, част от групата Европа на нациите и свободата, това не е проблем. "Ако Полша не иска по-близки отношения с Русия, никой не я задължава", заяви тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 4
ABBA
преди 4 години
Папата път търси сътрудничество с Тикво-Рапона, да ни направиларер за "бежанци".За своята творческа иезуитска кариера във Ватикана е приел 10-тина,но на Италия не дава да ги гони, а да приема още!Състрадание, милосърдие (с чужда пита помен прави).Факт от първа ръка получен.ЕС ще стане ЕвроГейскиХалифат от прекалена цивилизованост!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още