Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН не наложи окончателна забрана на търговото на "Синергон Холдинг"

Застрахователните агенти „Ама Консултинг” ЕООД, ЕТ „Трувекс - Владимир Славков” и ЕТ „Кокиче - Мария Живкова” са заличени от регистъра на КФН

0
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
..."КФН са посочили, че възнамеряват да спазват в надзорната си практика Насоки относно критериите за опростеност, прозрачност и стандартизация за секюритизация на ... търговски ценни книжа..."
Не са посочили, обаче, дали възнамеряват да спазват някога изискванията на Закона за ППЦК относно контрола на цената на търговото предлагане, която съгласно чл. 150 (7) ..." не може да бъде по-ниска от ...
1. ...СПРАВЕДЛИВАТА ЦЕНА на акцията...",
която пък, съгласно ал.(6) трябва да е "изчислена въз основа на общоприети оценъчни методи"..., определени с наредба, и по-конкретно, метод на нетната БАЛАНСОВА СТОЙНОСТ НА АКТИВИТЕ, или пък е равна на ЛИКВИДАЦИОННАТА СТОЙНОСТ НА АКЦИИТЕ, когато тя е по-висока.
За сведение: съгласно последния отчет за 2018 г. нетната балансова стойност на активите на „Светлина“ АД е 26,11 лв на акция, т.е. КФН няма нищо против (въпреки законовите си задължения) миноритарните акционери да бъдат ощетени с по над 20 лв на акция, което за всички акции, предмет на предлагането, прави 3,8 млн. лв.