IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Застрашена ли е европейската сигурност?

Засиленото присъствие на Русия в Черноморието несъмнено е повод за притеснение, твърди ген. Константин Попов

11:51 | 09.05.19 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В Европейския съюз (ЕС) през предходните 10 години почти не се коментираше темата с обща отбрана, но с времето темата става все по-актуална, тъй като външните заплахи нарастват, смята председателят на парламентарната комисия по отбрана ген. Константин Попов. Той коментира темата за „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Въпросът не е нуждае ли се, а колко се нуждае Европа от нови възможности за реализиране на сигурността си. България трябва да бъде активен участник в тази дискусия“.

Трудностите на този етап идват от факта, че ЕС е съставен от много държави, всяка от които има своя собствена политика по темата с отбраната, казва още генералът.

„Трябва да направим разлика между сигурност и отбрана. Трябва да видим какви отбранителни способности да изграждаме съвместно в Европа, като част от сигурността. Сигурността включва още икономика, дипломация, енергийни източници и много други“.

Засиленото присъствие на Русия в Черноморието несъмнено е повод за притеснение от страна на Съюза, но понастоящем е трудно да се говори за основаване на европейски флот при наличието на НАТО, казва ген. Попов. В обозримо бъдеще идеята е трудно да бъде реализирана.

Целия разговор на тема европейска сигурност и отбрана можете да видите във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 3
khao
преди 4 години
Моля *** да банне импа, като твърде *** да ползва интернет ! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 3
khao
преди 4 години
тъъъп, а защо реши че земите на изток от езерото са наши ? ... некъде си намерил камък на който пише направено от Българи или ... кво ?Нации на планетата Земя няма .. има само тъъъпаци като теб !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 7
Императорът
преди 4 години
Откогато "македонските земи" на изток от Охридското езеро са Български, съсел такъв. Колкото едната "велика държава" македония има нация и историческо землище, толкова и другата "велика държава" украина. Преди да пъкне като териториално образувание в рамките на СССР, тя никога не е съществувала - "държава" е точно толкова колкото Красноярский край (например) е държава !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 2
Sakamano
преди 4 години
От гняв и шокирване понякога и аз забравям да мисля. В подобни случаи сядам и чакам да ми мине.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 8
khao
преди 4 години
и откога украинските земи станаха руски ? ти вече подари и нашето черномрие на пиядетата, ае ходи у кууурец продажник !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
Императорът
преди 4 години
"Руското крайбрежие" - извинявам се - технически грешки от гняв и шокирване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 6
Императорът
преди 4 години
Европейският съюз трябва да бъде унищожен, защото е управляван от абсолютни шизофреници и ***, които не знаят колко уши имат по главата !!! Из Европа орди диви нигъро-талибани изнасилват и колят, извратенци изперверзяват децата на хората още от детската градина, ако социалните не ги отвлекат - просто така - за да изпълнят заложените им планове за брой деца, откраднати от родителите им -- а тия безумци се раздърдорили как Русия увеличавала присъствието си в до голяма степен НЕЙНОТО море ?!?!? Муското крайбружие е над 1/3 от общото черноморско крайбрежие... а какво общо имат френци, шваби, белгийци и т.н. с Черно море ???? И да сте против, какво можете да направите - дебилизирани палячовци? Ще ходите да се биете с господин Вова ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
ABBA
преди 4 години
Застрашена ли е европейската сигурност? Ааааабсолютно! Сичкото геей, либбераст, психо-десен и русофоб и всякая *** тряя да трепери!В Европе журналисты мне в лицо говорили: Что вы в России со своей Победой носитесь? Вот мы уже забыли. Я у них спросил: Сколько дней ваши страны сопротивлялись Гитлеру? Молчат. Тогда я продолжил: Польша была завована за 28 дней, и за те же 28 дней в Сталинграде немцы смогли захватить всего несколько домов. Дания продержалась ровно день. А вся Европа покорилась за три месяца. И освобождать е пришлось нашим солдатам. И какой ценой! Миллион жизней советских солдат, отданных за освобождение европейцев от фашизма. Но Европа предпочла об этом забыть.Василий Лановой, народный артист СССР
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още