IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„БГ Агро“ предлага по-малък дивидент от миналата година

За последните дванадесет месеца акциите на дружеството поевтиняват с 16,67% до 1,650 лв.

15:26 | 09.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

„БГ Агро“ предлага да бъде разпределен дивидент на акционерите в размер на 0,04 лв. на акция. Това става ясно от материалите към поканата за провеждане на редовно общо събрание на акционерите на дружеството, публикувани чрез сайта на Българска фондова борса. Това е под миналогодишния дивидент, който беше определен да бъде 0,06 лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
От предложението за разпределяне на финансовия резултат в размер на малко над 70 хил. лв. се вижда, че 10% следва да бъдат разпределени във фонд Резервен или малко над 7 хил. лв.

Допълнително ще бъде разпределен като дивидент и част от неразпределената печалба от предходни години в размер на 1,5 млн. лв. Дивидентът ще бъде изплатен в шестдесетдневен срок от провеждане на ОСА със съдействието на Централен депозитар АД и УниКредит Булбанк АД.

Самото общо събрание на „БГ Агро“ е насрочено за 28 юни 2019 г. В останалите точки от дневния ред ще бъдат разгледани индивидуален и консолидиран доклад на управителните органи за дейността на дружеството през 2018 г.; приемане на годишните финансови отчети на дружеството за 2018 г. (индивидуален и консолидиран); докладите на регистрирания одитор за 2018 г. и други.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на събранието, или към 14 юни 2019 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 12 юни 2019 г.

За последните дванадесет месеца акциите на „БГ Агро“ поевтиняват с 16,67% до 1,650 лв. 

Свързани компании:

БГ Агро АД(BGAG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още